Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Vampirke so šik

Vampirski slog z Burberryjeve modne brvi posnema tudi Victoria Beckham. Žurnal24 main
Vampirke spet prihajajo na plan, saj se vrača vampirski videz. Vampirsko je postalo stil. Videli smo ga na modnih brveh, opazili na znanih ljudeh, zdaj pa lahko krasi tudi vas.
Črne oči in rdeče ustnice
Če še nimate rdeče šminke, jo kupite, saj je letos in – ne samo za vampirski videz. Če so poudarjene oči, šminka ne sme biti preveč intenzivna in obratno. K močni šminki kombinirajte črtalo za oči, k manj intenzivni šminki pa dimaste sence z barvnimi primesmi, da videz malce poživite. Odlična podlaga za ličenje je bolj bleda polt, zato pozabite na solarije. Za bolj dramatičen videz uporabite rahlo svetlejšo podlago.

Sijoči lasje

Lasje so pri končnem videzu zelo pomembni. Barva las ni nujno stereotipno črna, poskrbite le, da bodo lasje zdravi in sijoči. Največji učinek boste dosegli s skrivnostno, seksi in popolnoma oblikovano pričesko.

Rdeča šminka
Rdeče in mat. Rdeča šminka je odlično dopolnilo vampirskega videza. Pazite le, da izberete takšen odtenek, ki pristaja vaši polti, čeprav sta najbolj priljubljena bordo ali vijoličasto rdeč.

O tem, kako nositi vampirski stil in komu pristoji, smo se pogovarjali s stilistko Majo Slavec.

Komu pristaja takšen stil?
Ovalnemu tipu obraza z lepimi poudarjenimi ličnicami in izrazitimi ustnicami, lahko so majhne ali velike, ter lepimi očmi – predvsem tistim z mandljevo obliko. Predvsem so tu pomembne izrazite ličnice.

Ste opazili tak stil pri znanih ali na ulici?
Oblikovalka Tea Bauer ima tovrsten stil, ki je tudi njen prepoznavni znak. To je vampirski videz na zelo prefinjen načn. Opazila sem, da se s tem videzom pojavlja vedno več deklet, predvsem pri emo generaciji.

Kaj ne spada v ta stil?
Predvsem neurejenost, mastni lasje, strgane obleke in pretirano ličenje.

Kakšna je idealna kombinacija oblačil za sodobno vampirko?

Pri oblačilih prevladuje eleganten stil, kratka oprijeta krila z zanimivimi šivi ali drugačnim načinom krojenja, modna so poudarjena ramena, kratke jaknice in oprijeti plašči. Paziti je treba na prefinjeno eleganco, predvsem pa ne smete pretiravati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.