Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Večina pilingov škodljivih

piling Shutterstock
Plastični robci so prisotni v večini pilingov in so škodljivi okolju, zato se ti umikajo s trga: Čas je za vrnitev k naravi!

Mikroplastični delci so delci plastike, manjši od pol milimetra. V kozmetiki so to predvsem grobi drobci v pilingih. V okolju se ne razgradijo in lahko vsebujejo strupene snovi.

Škodljivi mini delci

Kozmetični gigant Unilever je oznanil, da v bodoče v svojih kozmetičnih izdelkih ne bo več uporabljal plastičnih delcev, saj ti po zadnjih raziskavah zelo škodljivo vplivajo na okolje. Drobni grobi delci, ki v izdelkih za piling pomagajo odstranjevati odvečne kožne celice, se namreč v vodi ne razgradijo, zato se postopoma nalagajo v okolju. Mikroskopske plastične delce iz kozmetičnih izdelkov so našli tudi v morskih živalih. Dodatne težave povzročajo tudi kemikalije, ki jih ti delčki plastike z lahkoto absorbirajo. Unilever bo plastične delce odstranil do leta 2015, najbrž pa mu bodo sledili tudi drugi proizvajalci.

Izberite takšnega z naravnimi sestavinami

Strokovnjaki torej priporočajo, da se raje odločite za naravi prijazne pilinge, ki preverjeno vsebujejo le biorazgradljive oziroma naravne sestavine (drobce mlete kave, grobo sol ali rjav sladkor), ali pa jih naredite sami doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.