Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Večje prsi s pomočjo matičnih celic

Lepa merica Žurnal24 main
Zadnje odkritje kaže, da je prsi mogoče povečati kar s pomočjo matičnih celic. Prve, ki so omenjeno tehniko preizkusile, so Britanke.

Nova metoda deluje na naslednji način: matične celice kirurgi vzamejo iz maščobnega tkiva trebuha in stegen, pridobljene celice zmešajo z ostalo maščobo, mešanico pa vbrizgajo v dojko. Na Japonskem je tehnika na voljo že šest let.

Kirurgi trdijo, da so rezultat veliko naravnejše prsi, kot so tiste, v katere so vstavljeni sintetični vsadki. Tisto, kar bo morda razočaralo mnoge, je podatek, da je tako mogoče prsi povečati zgolj za eno številko. A znanstveniki obljubljajo, da bodo poskušali tehniko razviti do te mere, da bodo z njo lahko prsi povečali tudi za več številk.

Zaenkrat so s tehniko vstavljanja matičnih celic v prsi povečali prsi dvanajstim Britankam (operirane so bile zaradi izgube ene ali obeh dojk kot posledice raka), v maju pa se bo pod nožem plastičnega kirurga, profesorja Kefaha Mokbela, znašlo še 30 prostovoljk.

Do konca tega leta naj bi bila omenjena tehnika povečevanja prsi dostopna vsem zainteresiranim bolnicam. In cena posega? Znašala naj bi okoli sedem tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.