Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Visoke pete niso za lepa stopala

Stopala potrebujejo pravilno nego. Žurnal24 main
“Negovanje trde kože z olji je neustrezno, saj mastne kreme kožo na stopalih le še bolj izsušijo,” opozarja kozmetičarka Alenka Mavsar. Skrivnost lepih stopal se skriva v v mlačni solni raztopini.

Najboljša je pila
“Trde kože se najlažje znebimo tako, da podplate drgnemo s pilo,” razlaga kozmetičarka. Dodaja, da lahko pilo uporabljamo pri namočenih ali suhih stopalih. “Ljudje naj bodo pozorni, da trdo kožo s pilo odstranjujejo le v eni smeri, nikakor naj je ne drgnejo v obeh smereh,” še dodaja. Odstranjevanje trde kože s skalpelom odsvetuje. “Pri nepravilni rabi takšnega skalpela ljudje mimogrede odstranijo tudi tisto plast kože, ki deluje kot zaščita, kar povzroči, da se trda koža še hitreje pojavi,” opozarja Mavsarjeva.

Stran z umetnimi materiali
“Pretrda in neudobna obutev, visoke pete ter obutev iz umetnih materialov, pri katerih koža ne diha, pospešujejo nastanek trde kože,” pojasnjuje kozmetičarka in dodaja, da se trda koža na stopalih razvije zaradi stalne izpostavljenosti pritiskom celotnega telesa. Prav tako se lahko pojavi ob nošnji najlonskih nogavic.

Dovzetnejši za okužbe

S tem, ko stopala prikrajšamo za pravilno nego, ne povzročimo le neestetskega videza. Trda koža na stopalih in otiščanci lahko velikokrat privedejo tudi do nezmožnosti hoje,” opozarja. Razpokana koža na stopalih je tudi dovzetnejša za razne okužbe, hkrati pa je idealno gojišče za glivice.

Cena klasične pedikure
Kozmetični salon AVE    30 evrov (do 90 minut)
Salon lepote Ajna    25 evrov (do 45 minut)
Spa center lepote    33 evrov (do 60 minut)
Studio 4    Od 25 do 30 evrov
Kozmetični studio Lotos    24 evrov (do 45 minut)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.