Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Vizionarski Marras

Antonio Marras, jesen/zima 2010/2011
1/11
Žurnal24 main
Antonio Marras, oblikovalec pri Kenzu, pri svojem delu ekskluzivne materiale združuje z vintage kosi.

Sardinski oblikovalec Antonio Marras se je rodil leta 1961 v obalnem mestu Alghero. Tam z ženo in sinovoma živi še danes. Njegova ljubezen do mode se je razvila v očetovem tekstilnem podjetju, za katerega je Antonio od nekdaj vedel, da si ga želi prevzeti. Kmalu je spoznal strast do oblikovanja, a študija ni nikoli dokončal. Na začetku devetdesetih je na različnih revijah v Parizu predstavljal svoje kreacije, leta 1999 pa predstavil svojo prvo žensko kolekcijo prêt-à-porter. Tri leta kasneje je predstavil še kolekcijo za moške.

Sardinija je vir energije
Njegovo življenje na Sardiniji ima največji vpliv na njegovo delo, pri katerem združuje na prvi pogled nemogoče kombinacije. Vse, kar ustvari, vsebuje posebne materiale. Izbira med svilo, sardinsko čipko in šifonom, naroča vintage kose, ki jih predela po svoji domišliji, in nikoli ne sledi modnim smernicam, temveč le viziji. "Smernice pridejo in gredo. Oblačila, ki so narejena po vzoru aktualnih smernic, so na voljo v vsaki cenovno dostopni trgovini. Pri oblikovanju za prestižno znamko moraš strankam predstaviti edinstveno vizijo. Slabo bi se počutil, če bi poskušal predvideti smernice in jih vključiti v revijo," je v enem izmed intervjujev dejal Marras.

 

V galeriji si oglejte kolekcijo, ki jo je Marras oblikoval za letošnjo zimo.

Antonio Marras je zaradi svojega dela izjemno srečen, saj pri oblikovanju združuje vse svoje strasti, kot so filmi, literatura, umetnost in fotografija. Navdih najde v vsem in hkrati v ničemer. "Med delom ne razmišljam, temveč padem v nekakšen trans," pravi Marras.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.