Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Vizualizirajte svoj uspeh

Cilj, ki ga želite doseči, ali situacijo, ki jo želite obvladati, si predstavlja Žurnal24 main
Vizualizacija je vse bolj priljubljena tehnika sproščanja, uresničevanja ciljev ter premagovanja psiholoških ovir in slabih navad.

Naučite se tehnike, ki vam bo pomagala doseči zastavljene cilje.Gre za postopek, v katerem si poskušate čim bolje predstavljati cilj, ki ga želite doseči.

Nevarnost je, da tako vizualizacijo zamenjamo s sanjarjenjem in prepustimo, da se bodo stvari dogodile same od sebe.
Peter Pinter, psiholog

"Z vizualizacijo se lahko na primer odvadimo kajenja, si z njo pomagamo k pridobitvi izobrazbe ali pri doseganju delovnih ciljev," pravi Andreja Kaplan, voditeljica tečajev vizualizacije.

Ne deluje sama od sebe
Mnoge letos zelo priljubljene knjige vizualizacijo napačno predstavljajo kot tehniko, s katero boste zgolj z razmišljanjem dosegli vse željene cilje. "Daleč od tega, da se stvari uresničijo same od sebe," poudarja Kaplanova in dodaja: "Ko si vizualiziramo cilje, moramo poleg tega za to trdo delati."

Pripravljeni na porod
Vizualizacija lahko bistveno olajša tudi porod, saj se z njo nosečnice lažje vživijo v to, kaj jih čaka ob porodu, in se zato nanj bolje pripravijo. Nekaj tovrstnih tehnik lahko na primer spoznate na osebnih svetovanjih, ki jih organizira društvo Mama Zofa.

Tečaji že od 15 evrov
Tehnike se boste najuspešneje naučili na temu namenjenih tečajih. Cene se gibljejo od 15 do 75 evrov. "Naučeno lahko seveda pozneje uspešno izvajate tudi doma oziroma vsakič, ko to potrebujete," pojasnjuje Kaplanova.

Vizualizacija koristi tudi otrokom
Otroci že po naravi radi uporabljajo domišljijo, zato se bodo pozitivne vizualizacije naučili zlahka. Koristila jim bo predvsem v šoli in pri učenju, pa tudi pri socialnih stikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.