Magazin > Lepota & telo
136 ogledov

Voda iz pipe polna nezdravih stvari, s to rastlino jo očistite

Voda iz pipe Profimedias
Čeprav imamo v Sloveniji vodo iz pipe odlične kvalitete, je koristno poznati trik, s katerim hitro očistite vodo, v kateri se nabira veliko nezdravih stvari.

Voda v Sloveniji je odlične kakovosti, zato se ni treba bati, da je ta zelo nevarna. A vseeno je zelo koristno poznati trik, s katerim v roku ene ure učinkovito očistite vodo. Če ne drugega, je trik koristen za na potovanja.

Ni skrivnost, da voda iz pipe vsebuje klor, flourid in različne količine mineralov, kot so kalcij, magnezij, klorid, sulfat in bikarbona. Poleg tega pa velikokrat vsebuje baker, aluminij, nitrat, sledove insekticidov, kar pa zagotovo ni najbolj priporočljivo za naše zdravje. Snovi, škodljive telesu, lahko privedejo tudi do Alzheimerjeve bolezni, bolezni srca in ožilja ter epilepsije.

No, na srečo imamo v naravi rastlino, s katero lahko vodo iz pipe po hitrem postopku očistimo. To je koriander. Ta je namreč zelo koristen za čiščenje vode in odstranjevanje potencialnih škodljivih snovi iz nje. Koriander je za prečiščevanje odličen, ker vase vpija kemikalije in težke kovine. Kemični dejavniki koriandra se vežejo na toksične kovine in jih izloči iz našega telesa. To je znano v številnih revnih državah, kjer je voda bolj onesnažena kot pri nas.

 
Komentarjev 3