Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Vodnik za preudarno nakupovanje ličil

ličila kozmetika Shutterstock
Nakupovanje ličil. Naj ne bo brezglavo, temveč premišljeno in z znanjem.

Nasveti. Mateja Pozeb Očko, ustanoviteljica AlterEGO make up studia, je pripravila nakupovalni vodnik za preudarno nakupovanje ličil.

Določite svoj tip

Brez znanja osnov ličenja in poznavanja izdelka, ki ga kupujemo, bomo težko kakovostno opravili nakup. Pravilne tehnike ličenja je treba poznati zato, da določimo, kateri izdelki so primerni za naš način življenja, tip kože in osebni slog.

Informirajte se

Ponudba se hitro spreminja, zato se lotite kratke raziskave o izdelkih, ki jih nameravate kupiti. Na spletu boste našli ogromno informacij o izkušnjah potrošnikov, prebrali različna mnenja in našli preizkuse izdelkov ter na podlagi tega tudi lažje skrčili svoj seznam.

Obvezno preizkusite

Nakupovanje na pamet ne obrodi dobrih sadov, zato je treba, kolikor pač omogočajo okoliščine drogerije, vse pridobljene informacije preveriti. Prosite za testerje in vzorčke, sicer pa izdelke preizkusite tako, da jih potipate in preizkusite njihovo teksturo, obarvanost in obstojnost na koži. Šmink in bleščil iz higienskih razlogov ne nanašajte na ustnice, temveč na prstne blazinice, kjer je barva najpodobnejša barvi ustnic.

Prepoznajte kakovost

Z osnovnimi triki prepoznavanja kakovosti ličil lažje izberete izdelek. Obarvanost senčil preverite tako, da z blazinico potegnete po senčilu in nato barvo nanesete na dlan. Odtenek in intenzivnost morata biti že ob prvem nanosu enaka kot na senčilu. Dobri svinčniki za oči bodo ob prvem potegu po koži naredili lepo, gladko in enotno črto. Vedno preizkusite več znamk določenega izdelka.

Vprašajte se o nujnosti

Oglasni panoji vsakodnevno dražijo naše kozmetične brbončice in nas spodbujajo k nakupu, a vendar se vprašajte o smiselnosti in nujnosti imeti določen izdelek. Naj kakovost ne trpi zaradi količine ličil, ki jih potem niti ne uporabljate.

Mateja Pozeb | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Po nakupih z Matejo

AlterEGO 23. novembra organizira lepotni izlet in vodenje po nakupih ličil na Dunaju. Že med vožnjo vam bodo predstavljene tehnike ličenja in osnove preudarnega nakupovanja kozmetike, potem pa boste v avstrijski prestolnici to preizkusile v živo. Več informacij na Matejapozeb.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.