Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Vračajo se mokasini

1/16
Žurnal24 main
Na berlinskem sejmu ulične mode smo pogledali, kaj bo na policah jeseni.

Sejem Bread & Butter, ki se je odvijal prejšnji teden, je najpomembnejši evropski sejem ulične in urbane mode. Poudarek sicer ni na najnovejših modnih smernicah, temveč na tem, kaj bodo znamke dejansko prodajale. "To sta dve različni stvari, ki ju moramo uravnotežiti," je povedala predstavnica znamke Custo Barcelona.

Ozko ostaja, a ni v modi
Ozke kavbojke so manj moderne, a jih je hkrati vse več, tako moških kot ženskih. "V Skandinaviji so priljubljene že kakšnih šest let. Ljudje so se morali navaditi, zdaj niso več tako ekstremne, še vedno pa dobro izgledajo," je razložil predstavnik Cheap Mondaya, znanega prav po tem kosu.

Moto je oversized
Krepi se moda sproščenih, a elegantnih krojev. Na novo krojeni oversized je moto za moške in ženske, hkrati bo več klasičnih krojev kavbojk namesto oprijetih. Hlače bodo na splošno spuščene in širše, po navadi ozke v gležnjih. Moški bodo lahko izbirali med hladnimi sivimi, a na dinamično mestno življenje pripravljenimi kosi, hkrati pa bodo imeli jeseni še posebno veliko izbiro vintage karirastih srajc, ki jih bodo kombinirali z džinsom.

Vrnitev mokasinov

Po sejmu Bread & Butter sodeč modni čevlji to jesen ne bodo bistveno drugačni kot v prejšnji kolekciji. Ženskam bodo ostali wedges – čevlji s polno peto, pri moških pa bodo kraljevali mokasini. Oboji bodo le nekoliko predelani: wedges morda z odsekano konico, mokasini se bodo vrnili kot gležnjarji, v različnih barvah, prešiti, z resicami ... Ker znamke za vsakodnevne priložnosti niso predstavile revolucionarnih kosov, se čevlje splača že zdaj kupiti na razprodaji.

Utrinkov ulične mode ne spreglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.