Magazin > Lepota & telo
238 ogledov

Vraščanje dlačic? Nič več!

Kožo lahko po britju pomirite tudi z otroškim pudrom, ki prepreči rdečico. (Foto Žurnal24 main
Lahko je le neprijeten, predvsem estetski in rahlo boleč pojav, v skrajnih primerih pa se lahko razvije v akutno vnetje. Ponujamo vam nekaj orožij, da bo zmaga v vojni proti vraščenim dlakam vaša.

Piling, piling, piling in prhanje
Najpogostejši nasvet, ki so nam ga zaupale kozmetičarke, je piling telesa, saj ta osvobodi vašo kožo odmrlih delcev in pripomore k temu, da je rast dlačic pravilna. Uporabite naravnega in z zdrobom, mešanico sladkorja in medu ali olivnega olja ter grobo mlete soli masirajte predvsem predele, kjer se vraščene nadloge najpogosteje pojavljajo. Piling je priporočljivo delati enkrat do dvakrat na teden, v nasprotnem primeru boste še bolj stanjšali kožo in bo ta še bolj nagnjena k vraščanju dlačic.

Tehnike in pritisk
Nekatera sredstva za depilacijo povzročajo več vraščanj kot druga. Še posebno znani krivci za vraščanje so epilatorji ali voskanje doma. Poskušajte zamenjati sredstvo in opazujte reakcijo kože.

Brijte se v nasprotni smeri rasti dlačic
Če uporabljate britvico, naj bo britje nežno. Za lažje drsenje britvice uporabite gel za britje ali prhanje. Dlačice na občutljivih delih brijte v smeri rasti dlak in ne v nasprotni smeri, saj tako preprečite, da se zalezejo nazaj pod kožo. Britvice naj imajo vsaj dve rezili, najbolje več, uporabite pa tudi takšne, ki imajo dodane vlažilne trakove (z aloe vero ali kakavovim maslom). Uporabite nove in čiste, saj starejše lahko vnesejo bakterijo pod sveže pobrito kožo.

Pretesna oblačila
(Pre)tesna oblačila sama po sebi potiskajo dlačice proti koži, zato se jim poskušajte izogniti. Bikini predel je, na primer, še bolj občutljiv zaradi težavnosti britja, toplote in trenja oblačil ob telesu.

Losjoni proti vraščanju
Nekatere raziskave nakazujejo, da izdelki s salicitno kislino pripomorejo k izboljšanemu videzu kože po britju in preprečujejo vraščanje. Po britju se prav tako izogibajte izdelkov, ki vsebujejo alkohol, saj ti še dodatno izsušijo kožo. Če se vam vraščajo dlačice pod pazduho, premislite o menjavi dezodoranta, saj ta morda draži in maši kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.