Magazin > Lepota & telo
84 ogledov

Vroči kamni tudi doma

Masažo z vročimi kamni si lahko omislite tudi doma. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Za domači wellness ne potrebujete veliko. Masažo z vročimi kamni si lahko omislite tudi doma.

Dišeče svečke, prijetna glasba in izbrani aromatični izdelki so najosnovnejši pripomočki, ki jih potrebujete za prijetno razvajanje doma,” razlaga Mateja Šinkovec, kozmetičarka Spa Natura, in dodaja, da so mnoge kozmetične hiše zato na trgovinske police postavile mnogo izdelkov za domače razvajanje.

Okopajte se v rižu
 “Negovalno kopel, ki bo očistila in nahranila kožo, si lahko pripravite doma,” predlaga Šinkovčeva. V kad, napolnjeno s toplo vodo, stresite dve skodelici mleka, v katerem ste skuhali riž. Med namakanjem si odmrle celice zdrgnite z morsko soljo. Po kopeli je obvezna uporaba vlažilnega aromatičnega losjona.

Kamni, veliki kot dlan
Za tradicionalno masažo z vročimi kamni potrebujete osem ovalnih kamnov, ki naj bodo veliki kot vaša dlan. V vodi segrete kamne začnite polagati na spodnjem delu hrbtenice in se počasi približujte predelu lopatic. Izogibajte se le delom, kjer je kost tik pod kožo, vse preostalo naj bo plod vaše domišljije. “Masaža z vročimi kamni lahko predstavlja le sklep rituala, v katerega je mogoče vključiti razne pilinge in obloge telesa,” dodaja Šinkovčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.