Magazin > Lepota & telo
806 ogledov

Vse, kar morate vedeti o barvanju las

Če si želite lase posvetliti, naj vas pobarvajo v frizerskem salonu. Žurnal24 main
Ženske, ki ljubijo spremembe, imajo z barvanjem las zagotovo veliko izkušenj. Že veste, na kaj vse morate paziti, ko si lase barvate sami, kako izbrati pravi odtenek in kakšna je razlika med barvo in prelivom?
Izbira barve
Ko se odločite za barvanje las, morate najprej izbrati pravi odtenek. Klasična barvna lestvica obsega 10 odtenkov, od zelo svetlih pa vse do črnih. Klasični barvni lestvici so dodani tudi topli odtenki z visokim sijajem (zlati, bakreni, kostanjevi in rdeči odtenki) ter hladni odtenki. Če imate pri izbiri težave, na barvni lestvici poiščite svojo naravno barvo las in nato izberite želen odtenek.
Se barvate sami? Preden se odločite za nakup določene barve, na embalaži preverite, kako in če sploh bo izbrana barva prekrila vašo barvo las.

Barva ali preliv?
Preliv začne bledeti po 6 do 8 pranjih, a se z las nikoli popolnoma ne spere, medtem ko je barva bolj obstojna in začne izgubljati sijaj v obdobju od 6 do 8 tednov. Nedvomno boste svojim lasem manj škodovali s prelivom, ki ne vsebuje amoniaka in lase le rahlo obarva. Pri tem pa si zapomnite, da z njimi nikoli ne boste posvetlili rjavih las ali popolnoma prekrili sivih pramenčkov. Si želite prav to? Potem se boste morali odločiti za obstojnejšo barvo, ki jo je treba osveževati, če se želite izogniti narastku. Ko se barve naveličate, vam ne preostane drugega, kot da počakate, da vam lasje zrastejo do takšne dolžine, da si lahko privoščite novo pričesko ali se odločite za nov barvni odtenek.

Bodite previdni
Previdnost tudi pri barvanju ni odveč. Preden se odločite za barvanje, preverite, kakšne sestavine vsebuje izbrana barva, in s tem preprečite morebitne alergijske reakcije. Barve pogosto vsebujejo amoniak, ki je zelo toksičen in lahko razdraži ali celo ožge lasišče. Pri nanašanju barve bodite previdni in pazite, da barva ne bi prišla v predel okoli oči.

Nanašanje barve
Barvo pripravite v zadnjem hipu pred nanašanjem in pri tem upoštevajte priložena navodila. Ko si lase barvate prvič, vam ni treba skrbeti glede narastka. Barvo enakomerno porazdelite po dolžini las in bodite pozorni, da ne izpustite predelov okoli vratu, ušes in senc. Če si lase vedno barvate v enakem odtenku, ob vnovičnem barvanju najprej pobarvajte le narastek in barvo pustite delovati 20 minut. Nato preostalo barvo porazdelite po celotni dolžini las in pustite učinkovati še nadaljnih 10 minut. Da bo porazdelitev barve enakomernejša, barvi, ko je že na laseh, dodajte nekaj kapljic tople vode. Nato jo nežno vmasirajte v lase.

Drobni nasveti za bolj sijočo in obstojno barvo:

  • Večer pred barvanjem las si lase umijte z negovalnim šamponom.
  • Vedno sledite priloženim navodilom proizvajalca in določenih korakov nikar ne izpuščajte.
  • Ne pozabite na rokavice.
  • Barvo z las temeljito sperite in pri tem uporabite priložen šampon in balzam.
  • Uporabljajte lasno kozmetiko, namenjeno barvanim lasem. Poleti uporabljajte lasno kozmetiko, ki vsebuje zaščitne sončne filtre.

Da bi čim manj poškodovali lase:
  • Izogibajte se nenehnemu spreminjanju barve iz temne v svetlo in obratno.
  • Če si želite lase pobarvati s kano, bodite v to 100-odstotno prepričani. Zapomnite si, da kane nikakor ne boste mogli prekriti z drugo, temnejšo barvo.
  • Si boste lase pobarvali prvič? Da bi se na pobarvane lase lažje navadili, jih nikar ne pobarvajte na preveč svetlo ali zelo temno barvo.
Komentarjev 2
  • joachim 04:54 08.oktober 2020.

    Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero ne glede na znesek. V zahtevi navedite želeni znesek posojila in odplačilno dobo. Za vse vaše zahteve me kontaktirajte: marialeydi06@gmail.com

  • joachim 04:53 08.oktober 2020.

    Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero ne glede na znesek. V zahtevi navedite želeni znesek posojila in odplačilno dobo. Za vse vaše zahteve me kontaktirajte: marialeydi06@gmail.com