Magazin > Lepota & telo
109 ogledov

Vzdihovanje in orgazem

Posteljna igralka ali ne? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kar 80 odstotkov žensk je že kdaj zaigralo orgazem, je pokazala ameriška raziskava. Igro naj bi izdajala pretirana zgovornost in glasnost.

Raziskava, ki so jo opravili na ženskah različnih starosti, je pokazala, da večina žensk glasne vzdihe in vzklike med seksom uporablja le zato, da bi ugodile partnerju (in potrdile, da obvlada zadevo). Na zaigran orgazem naj bi zato kazala prav pretirana zgovornost med rjuhami. Kadar ženske zares uživajo v spolnosti na tovrstne vzklike pozabijo in se popolnoma prepustijo užitku, trdijo raziskovalci. Če ste med tisto večino, ki se je med spolnostjo že kdaj podala v igralske vode, vam je vse navedeno najbrž že znano!

Da, dragi, najboljši si!
Ponavljanje imena ljubimca je le redko spontano. Ženske dobro vedo, da tovrstni vzkliki parterja vzburjajo in mu pihajo na dušo, zato to znajo spretno uporabiti v svoj prid. Igranja orgazma se poslužujejo predvsem takrat, kadar niso pri volji za spolnost in nanjo pristanejo le za to, da ne bi razočarale partnerja. Pomembno je le, da je partner zadovoljen, in k temu spada tudi to, da je prepričan, da je zadovoljil tudi njih. V tem primeru je zaigrati orgazem takoj po tem, ko ga doseže partner, naravnost idealno, priznavajo anketiranke.

Igralski nasvet: bodite zmernejše
Kljub temu da bi bilo veliko pametneje vlagati v to, da bi bilo čim več orgazmov pristnih, se bo najbrž še kdaj zgodilo tudi, da v postelji ne boste popolnoma resnicoljubni. Rezultate ameriške raziskave lahko zato pametno uporabite in iz nje potegnete kak igralski nasvet. Ta bi se najbrž glasil: bodite tišje in zmernejše! Čisto mogoče je namreč, da je vse o tej raziskavi prebral tudi vaš partner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.