Magazin > Lepota & telo
72 ogledov

Z bučnim oljem nad prhljaj

maska, gubice, koža, obraz Shutterstock
Bučna maska. Hitro, praktično in učinkovito.

Domače. Bučno meso vsebuje okoli 90 odstotkov vode, beljakovine, ogljikove hidrate, minerale, kalij, kalcij, mangan, fosfor in železo. Obogateno je z vitamini A, B1, B2, B6, C in E, zato je idealno za nežno jesensko nego kože.


Za prihajajočo noč čarovnic bučo izrezljajte, sredico izdolbite za kakšno sezonsko jed, nekaj malega pa uporabite v lepotne namene. Priprava maske za obraz z bučo je namreč hitra, preprosta in učinkovita.

Odstrani pigmentacijo

Če imate težave s pegami ali pigmentacijskimi madeži na obrazu, potrebujete 20 dekagramov bučne sredice, ki jo le pretlačite z vilicami. Masko nanesite na kritična mesta, pustite učinkovati 20 minut in nato izperite s toplo vodo. Da pege in madeži popolnoma izginejo, je treba masko nanesti večkrat.

Za težave z aknasto in mozoljsto kožo uporabite deset dekagramov iste zmesi in na obraz nanesite tanek sloj. Na koži pustite le deset minut, nato izperite z mlačno vodo.

Kot osvežitev

Bučo naribajte, da dobite bučni sok. Vanj pomočite kos vate in si z njim osvežite obraz, vrat in dekolte. Ponovite večkrat na teden.

Olje za sijoče lase

Za nego las pri umivanju v posodico zlijte malo blagega šampona in primešajte 2–3 kapljice bučnega olja. S tem dvakrat umijte lase. Učinkovita je tudi zmes proti prhljaju, in sicer zmešajte eno čajno žličko bučnega olja in polovico čajne žličke konjaka. Primešajte jajčni rumenjak ter mešanico razporedite po laseh in vtrite v lasišče. Pustite na laseh pet minut, nato izperite z mlačno vodo in blagim šamponom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.