Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Z jajci nad gubice

jajca, jajce Shutterstock
Piling ali masko si lahko naredite sami doma, potrebujete le nekaj sestavin, ki jih imate zagotovo skoraj vedno v svoji kuhinji.

Piling z morsko soljo

Zmešajte nekaj žlic medu in dodajte grobo mleto morsko sol. Premešajte in mešanico s krožnimi gibi vmasirajte v kožo. Primerno tako za obraz kot druge dele telesa. Namesto medu lahko uporabite od dve do tri žlice hladno stiskanega oljčnega olja.

Maska iz rumenjaka

Dobro razžvrkljajte eno celo jajce in ga s prsti ali čistim čopičem nanesite na obraz. Ko se popolnoma posuši, ga pustite delovati še deset minut. Obraz si nato dobro umijte s hladno vodo in na kožo nanesite nekaj kapljic mandljevega ali oljčnega olja. Koža bo po maski gladka in napeta.

Avokado za suho kožo

Dve žlički medu zmešajte z malo zmečkanega avokada, dodajte žličko domačega jabolčnega soka, sneg iz enega beljaka in tri žličke oljčnega olja. Masko nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut, nato pa kožo temeljito sperite z mlačno vodo. Esencialne kisline avokada in jabolčnega soka bodo pripomogle k obnovi kožnega tkiva, vaša koža pa bo navlažena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.