Magazin > Lepota & telo
171 ogledov

Z nasveti do božanskih trepalnic

trepalnice Shutterstock
Negi trepalnic je treba posvetiti določeno pozornost, če želimo, da bodo zasijale v polni luči.

Ženske veliko časa namenjajo svojim trepalnicam in temu, kako bi jih podaljšale in jim dodale volumen. Trepalnice pa niso le modni dodatek, ampak je njihova naloga ščititi naše oči pred prahom, znojem in celo soncem. 

Dermatolog Brian Zelickson ima nekaj nasvetov za vse tiste, ki bi rade ohranile svoje trepalnice zdrave in čudovite. Trepalnice so zelo podobne lasem in se tako kot lasje umažejo. Treba je poskrbeti, da so čiste. Nežno jih lahko očistite tako, da pritisnete tople obkladke na veke in trpelanice nato operete z otroškim šamponom. 

Trepalnice se z leti spreminjajo. Da bi zagotovili njihovo polnost jih negujte z dodatkom, ki spodbuja rast las, kot je vitamin biotin. 

Previdni bodite pri uporabi klešč za vihanje trepalnic. Ponavadi se s kleščami povezuje strah pred tem, da bodo klešče spulile trepalnice, a se večkrat zgodi, da klešče trepalnice prelomijo. 

Sanje mnogih so dolge trepalnice. A včasih se lahko zgodi, da zaradi povišanega delovanja hormonov, trepalnice preveč zrastejo. Če jih je potrebno skrajšati, nikar ne odlašajte. Opravila se lahko lotite sami, še bolje pa bo, če se boste prepustili rokam profesionalcev. 

Uporaba vodoodporne maskare je lahko dvorezen meč. Trepalnice so ustvarjene za zaščito pred dražečimi elementi, ko pa so premazane z vodoodporno maskaro lahko pride do alergične reakcije na sestavine maskare. Ključnega pomena je tako, da preverite sestavine v maskari in poiščete tako čim bolj naravno formulo. 

Do težav lahko pride tudi pri podaljševanju trepalnic. Sestavine v lepilih, s katerimi pričvrstijo umetne trepalnice, lahko povzročijo reakcijo. V primeru nepravilnega nanosa, lahko pride do odpadanja vaših trepalnic. V primeru, da bi si na vsak način želeli podaljšati trepalnice, se za to dogovorite tam, kjer imajo s tem izkušnje. 

Vaše trepalnice lahko postanejo daljše in polnejše tudi z uporabo določenih pripravkov, katerih učinek je daljši od precej dragih podaljškov. Zelickson priporoča, da jih uporabljate vsak dan, dokler ne dosežete želene dolžine in nato enkrat tedensko, da tako vzdržujete nov videz. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.