Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Z oljčnim oljem na gubice

"Redna uporaba oljčnega olja v kozmetiki deluje kot zaščita pred kožnimi infekci Žurnal24 main
Oljčno olje ni le za kuhanje, ampak tudi za kožo.

"Oljčno olje vsebuje vitamina A in E, ki igrata pomembno vlogo pri preprečevanju prvih znakov staranja," pravi kozmetičarka Anja Knez in dodaja, da je za kožo najboljše ekstra deviško olje.

Zmešajte si masko doma. Mešanica oljčnega olja, medu in jajčnega rumenjaka bo vašo kožo dodatno navlažila in nahranila. Sestavine zmešajte v skledi, da dobite gladko zmes. Masko nanesite na čist obraz in jo pustite delovati 15 minut. Nato jo izperite z mlačno vodo. Ker je med bogat z encimi, bo učinke oljčnega olja še okrepil.

Tudi za alergike
"Zaščita kože je najpomembnejši učinek oljčnega olja na kožo," pravi Knezova. To olje spodbuja gladko, sijočo polt, koži pa poleg tega vrača prožnost in jo ščiti pred izsušitvijo. "Oljčno olje je z visoko vsebnostjo antioksidantov tudi lovilec prostih radikalov, kar kožo ščiti pred znaki staranja," razlaga Knezova in dodaja, da je "takšna nega primerna za vse tipe kože, tudi za mastno". Kozmetika iz oljčnega olja je zaradi svoje blage sestave prav tako primerna rešitev za vse alergike, saj kože ne draži.

Kot čistilno mleko
Dnevne in nočne kreme lahko nadomestite z oljčnim oljem. Vsi tisti, ki vas pesti izjemno suha koža, lahko poskusite v kremo vmešati nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja. Takšna zmes namreč omogoča večjo vpojnost hranilnih snovi olja in kreme v kožo. Oljčno olje je prav tako dober odstranjevalec ličil, saj masti v olju topijo tudi sestavine vodoodporne kozmetike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.