Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Z orgazmom do lepote

orgazem Žurnal24 main
Seks vpliva na boljšo telesno kondicijo. Ljudje, ki seksajo vsak dan, so videti mlajši. Pri seksu se namreč sproščajo endorfini, ki telo ohranjajo v formi.

Medicinski strokovnjaki so s pomočjo raziskav prišli do koristnih informacij, zakaj je spolnost koristna tudi za lepoto. Dr. Desai iz razvojnega centra Medspa razlaga, da "med spolnim odnosom nastaja hormon oksitocin, katerega značilnost je, da ublaži glavobol, obenem pa olajša sproščanje endorfina, hormona sreče. Vse to pa naj bi imelo ugoden učinek na lepoto."

Orgazem je izvor mladosti
Orgazem lahko ljudem podaljša življenje. Znanstveno je dokazano, da dva orgazma na teden izboljšata kakovost življenja. Hormon DHEA (Dehydroepiandrosterone), ki nastane pri vsakem orgazmu, varuje imunski sistem, izboljšuje vid in deluje kot antidepresiv.

Seks izboljšuje cirkulacijo krvi
Med seksom je pretok krvi skozi srce hitrejši. Ob tem prihaja v možgane več kisika, telo pa se osvobaja toksinov. To je tudi razlog za lepšo kožo obraza in telesa. Ugoden vpliv pa naj bi imel tudi na nohte, saj ti tako postanejo bolj čvrsti in zdravi.

Lepši lasje

Med spolnim odnosom se zvišuje tudi raven estrogena, kar ima ugodne vplive na lase. Lasje so gostejši in se lomijo manj.

Kolagen za čvrsto kožo

Med spolnim odnosom organizem proizvaja kolagen, snov, ki prispeva h gladkosti in sijaju ženske kože, hormon progesteron pa pomaga v boju proti aknam. Ameriški znanstveniki so odkrili, da so pari, ki seksajo vsaj trikrat na teden, videti od dve do tri leta mlajši od parov, ki to počnejo zelo redko.

Po orgazmu se telo umiri in sprosti. Dokazano je, da imajo ljudje po seksu močnejši in daljši spanec. S tem se zmanjšuje raven dnevnega stresa, spanec pa ugodno vpliva tudi na lepoto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.