Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Z zeljem in repo nad prehlad

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Z zdravim načinom življenja preprečite, da vam med zimo ne pade odpornost. Repa in zelje, dve uri dejavnosti na dan ter spanec naj bodo vaši ključni pomočniki pri ohranjanju zdravja.

Zelje in repa
Pri krepitvi imunskega sistema uživajte sveže sadje in zelenjavo,” pravi Jadranka Grakalić Ljubetić iz Zdravstvenega doma Nova Gorica. Pri tem izpostavlja uživanje kislega zelja in repe, s katerima ohranjamo črevesno floro zdravo. “Hrana naj bo čim bolj enostavna,” še priporoči.

Dve uri na dan
Izvajanje različnih dejavnosti in dejavno preživljanje časa na svežem zraku vsaj dve uri na dan, pravi strokovnjakinja, bosta zagotovo okrepila imunski sistem.

Več spanca, manj stresa

Človek potrebuje osem ur spanja na dan,” izpostavlja Grakalić Ljubetićeva in dodaja, da je “najpomembnejši spanec med polnočjo in drugo uro zjutraj”.
Po njenih besedah pa je pri krepitvi imunskega sistema nadvse pomembno tudi obvladovanje stresa. “Treba je najti stik s samim sabo,” razloži sogovornica. Pri tem vam lahko pomagajo dejavnosti za dušo in telo, kakršna je joga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.