Magazin > Lepota & telo
81 ogledov

Z žveplom do lepih las

Dekle Shutterstock
MSM (metilsulfonilmetan) je pomemben element, ker sodeluje pri tvorbi kolagena, elastina, hrustanca in keratina ter tako poskrbi za čvrstejše nohte, močne lase in lepšo kožo.

Pomaga pri obnavljanju in prožnosti celic, saj naredi njihove membrane prepustnejše in tako omogoči, da hranljive snovi in voda lažje prehajajo v celice. “MSM je naravno v rastlinah in vsebuje žveplo. Pridobljen je iz gensko nespremenjenega lanu in koruze,” je povedala Jelena Marković iz Planeta Bio.

Uživate ga lahko kot napitek, na primer v smutijih in sokovih, ga dodate v masko za obraz ali izdelate svojo negovalno ploščico.

Za negovalno ploščico potrebujete:

  • eno skodelico kakavovega masla
  • nekaj kapljic eteričnega olja pomaranče
  • pol lesene (ali plastične, ne kovinske) žličke MSM v prahu (ena skodelica je 2,3 dcl)


Kakavovo maslo stopite nad vodno paro ter mu dodajte MSM in eterično olje. Vse skupaj vlijte bodisi v skodelico bodisi v pekač za mafine (silikonski ali kateri drugi) in postavite v hladilnik, da se ploščica strdi. Uporabite jo po prhi, in sicer z brisačo le nežno popivnajte vodo s telesa, da je koža pri nanosu še vlažna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.