Magazin > Lepota & telo
51 ogledov

Za grešnike grozdna dieta

Brez sadja in zelenjave ne odhajajte iz trgovine. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nasveti za ohranjanje počitniške lahkotnosti in dobrega počutja.

“Bolj kot boste proti koncu poletja jedli zdravo, manj prehladov in drugih bolezni vas bo pestilo jeseni in pozimi,” pravi nutricionistka Mojca Cepuš. Prav zato je pomembno, da dobre poletne prehranjevalne navade odnesete s seboj v jesen.

Grozdje očisti telo
Tistim, ki ste se na počitnicah pregrešili z gurmanskimi užitki, Cepuševa svetuje enotedensko dieto z grozdjem ali drugim sezonskim sadjem. “To telesu pomaga, da se očisti vseh strupov, ki ste jih vanj poleti vnašali z alkoholom in pikniki,” pravi.

Kupite si ponev za žar
Na žaru popečeno meso, ribe ali zelenjava so hitro pripravljen, zdrav in okusen obrok, ki ne vsebuje veliko maščob. Ob slabem vremenu bo odlična izbira rebrasta ponev za žar, s pomočjo katere lahko poletno obarvani piknik preselite kar v svojo kuhinjo. Priročno ponev lahko kupite že za okrog deset evrov.

Zdaj je čas za vpis v tečaje vadbe. Kmalu se bodo začeli jesenski tečaji vadbe: pomislite, kaj vas je navduševalo poleti, in poiščite najbližjo različico. Odlična izbira za ohranjanje poletnega ravnovesja so vadbe tehnik sproščanja.

Sezonsko sadje in zelenjava
Vrtnine in sadje se v vročih dneh pogosto znajdejo na vašem krožniku – naj bo tako vse leto. Premagajte jesensko željo po nezdravi mastni hrani in si raje privoščite dopoldanske sadne malice in zajtrke ter pisane zelenjavne večerje. “Vedno izbirajte sezonsko sadje in ga uživajte surovega,” svetuje Cepuševa.

Naj vas voda vedno spremlja

Poletna vročina vas je opominjala, da pijte dovolj tekočine, kar je odlično. Navado vzdržujte tako, da imate plastenko vode vedno s seboj. Najbolje je, da si za nekaj evrov v trgovinah s športnimi pripomočki priskrbite takšno, ki jo lahko vedno znova operete in napolnite s svežo vodo iz pipe ali nesladkanim čajem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.