Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Za lepoto si zažigajo obraz

obraz Žurnal24 main
Kitajke se vse pogosteje odločajo za novi lepotni pomlajevalni tretma, ki deluje nič kaj drugače kot s pomočjo zažiganja problematičnih delov obraza in telesa.

Bizarni pristopi k pomlajevanju telesa niso nič novega, še posebno ko govorimo o oblikah alternativnega zdravljenja. Nad morda do zdaj najbolj nenavadnim se navdušujejo Kitajke, ki se pomlajevanja lotevajo z brisačami, namočenimi v alkohol. Namočeno brisačo v lepotnem salonu zažgejo in gorečo položijo na problematične dele telesa (obraz, noge, hrbet, vrat), ki jih predhodno namažejo s skrivnostno sestavino. Goreč tretma traja nekaj sekund, nato brisačo pogasijo z drugo krpo.

Goreča metoda naj bi na kožo učinkovala pomlajevalno, koža naj bi bila bolj sijoča in voljna. Prav tako naj bi se metoda uporabljala pri zdravljenju različnih bolezni, proti prehladu, pomagala pa naj bi zdraviti tudi debelost.

Ena od razlag, ki jih navaja MSN Living, pravi, da vročina na koži sproži adrenalinsko reakcijo, ki spremeni telesne kemijske procese, zaradi česar ima metoda zdravilne učinke, med katerimi so poleg zgoraj omenjenih lajšanje prebavnih motenj in pospeševanje metabolizma.

Komentarjev 1
  • moons 15:08 04.marec 2013.

    Zakaj administrator ne zbriše te neumnosti?