Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Za obstojnejšo šminko

V trendu so močni odtenki. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Če vas ob živce spravlja šminka, ki hitro zbledi in jo je potrebno nenehno popravljati, poskusite s triki ličenja, ki jih je rezkril znani vizažist kozmetične hiše Chanel.

Šminka bo vedno številka ena med ličili, ki poudarijo žensko zapeljivost in erotičnost, je prepričan Peter Philips, vizažist in direktor kozmetične hiše Chanel.

Predpriprava
Ustnice bodo polnejše in gladke, če jih boste redno negovali s pilingom. Pred nanosom šminke ustnice navlažite z mokro vato, nato nanje nanesite balzam, počakajte, da se ta upije in vaše ustnice bodo pripravljene za nanos rdečila.

Uporabljajte svinčnik
Če izberete pravi odtenek, svinčnik za obrobo ustnic ne bo deloval zastarelo, ampak bo obstojnost šminke le podaljšal. "Svinčnik naj bo enakega odtenka kot šminka, pri temnejših odtenkih šminke pa ustnice obrobite z malo svetlejšim svinčnikom," svetuje vizažist.

Šminke s podaljšano obstojnostjo?

Peter Philips pravi, da takšne šminke ustnice preveč izsušijo, zato ličenje z njimi odsvetuje. "Najboljša izbira so šminke z malo dodanega sijala, najbolje iz ekstrakta biserov," razlaga Philips. Obstojnost klasičnih šmink določajo barvni pigmenti - tako so močnejši odtenki obstojnejši od nežnejših.

Brez čopiča
Čeprav mnogi prisegajo na nanašanje šminke s čopičem, pa Chanelov vizažist prisega na nasprotno: "Bolj bogato barvo ustnic boste dobili, če boste šminko na ustnice nanesli neposredno, brez uporabe čopiča."

Trik za obstojnost
"Našminkana usta zaprite, se nasmejte in ustnice nežno potresite s pudrom v prahu. Šminke ne nanašajte ponovno," svoj trik ličenja razkriva Philips.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.