Magazin > Lepota & telo
63 ogledov

Za pokojne po novo pričesko

babica Shutterstock
Frizerji si kljub krizi te dni manejo roke. Gospe, ki bi se na pokopališče odpravile z novo pričesko, so te dni pri frizerjih čakale v vrstah.

Razkazovanje krznenih plaščev, novih čevljev, dragih torbic in urejenih pričesk je med starejšimi gospemi, ki ob dnevu spomina na mrtve obiskujejo pokopališča, skoraj obvezno že od nekdaj. In če je letos še pretoplo, da bi iz omar privlekle krznene plašče, kučme in lisice, je zmeraj pravi čas za novo pričesko.

V Ljubljani ni krize

In to kljub krizi, opažajo ljubljanski frizerji, ki se te dni lahko pohvalijo s povečanim obiskom. Eno od frizerk smo v polnem salonu zmotili ob izpiranju barve: "Te dni imamo veliko gnečo. Prihajajo predvsem ženske po 40. letu," pravi Lučka Lušina iz Lassane in dodaja, da je obisk pred prazniki primerljiv s prejšnjimi leti.

Drugod obiska malo manj

Drugačen trend pa opaža celjski frizer David Vuzem iz salona Fantazija Celje: "Med prazniki se frizirajo predvsem starejše gospe, zaposlena generacija pa med prazniki več ne hodi k frizerju." Vuzem razlaga, da se gospe odločajo predvsem za natupirane in navite kratke pričeske. "Vseeno pa je obisk slabši kot pred nekaj leti. Včasih je bila gneča nekaj dni pred prazniki, zdaj pa le dan ali dva prej," pravi in dodaja: "Trend slabšega obiska v primerjavi s prejšnjimi leti se pozna tudi decembra. Zdaj se za novo leto frizira 60 odstotkov manj ljudi kot včasih. Gospe si pričeske doma oblikujejo same, malo je takšnih, ki bi po službi in pred novoletno večerjo obiskale še frizerja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.