Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Za popravke izberite pravi čas

Za popravke je jesen še pravi čas. Žurnal24 main
Če se odločite za lepotne operacije, je jeseni ravno pravi čas.

Poseg
"V mrzlem zimskem času operacije nosu in vek niso priporočljive, saj se lahko pojavijo prehladi dihalnih poti in očesne veznice. Zato operacije odsvetujemo v hladnih dneh oziroma morajo pacienti ostati vsaj med enim in dvema tednoma v zaprtih prostorih," pravi lepotni kirurg Marjan Fabjan. Jesenski meseci so torej kot nalašč za to, da polepšate svoje telo, saj v blagem zmernem vremenu ne bo izpostavljeno agresivnim zunanjim vplivom: močnemu soncu in strupenemu mrazu, ki bi otežila in podaljšala okrevanje.

Zdaj je čas za povečanje prsi
Po besedah plastičnega kirurga Uroša Ahčana se je za povečavo ali dvig dojk treba odločati nekaj mesecev pred prihodom poletja. Zmotno je misliti, da je lepotna operacija nekaj, kar lahko opravimo v enem tednu, potem pa se življenje takoj vrne v stalne tirnice. Okrevanje zna biti dolgotrajno tudi po manjših operacijah in preteči mora nekaj časa, preden se pokažejo dokončni rezultati. O lepotnih popravkih za naslednje poletje razmišljajte že zdaj, ko je pred nami kar nekaj hladnih mesecev, v katerih bo časa za okrevanje več kot dovolj.

Upad operacij v času krize
Lepotni kirurgi v času finančne krize opažajo splošen upad estetskih operacij. "Ljudje iščejo cenejše posege, zato se lahko zgodi, da cenejše operacije izpeljejo strokovno nekompetentni ljudje s cenejšimi materiali. Posledice so lahko nepravilno izbrane metode in zapleti pri zdravljenju," opozarja plastični kirurg Uroš Ahačič.

Lepotni turizem

Če bi radi združili prijetno s koristnim, se lahko odločite za tako imenovani lepotni turizem. Gre za lepotne centre plastične kirurgije, ki poleg lepotnih operacij ponujajo tudi hotelske usluge – skrb v času okrevanja po posegu. Tako je možno pri nas in v tujini kozmetični poseg spretno zamaskirati v odhod na počitnice, saj boste ob povratku domov že prestali prvo fazo okrevanja, in posledice operacije ne bodo vidne – razen seveda boljšega izgleda. To je odlična možnost za tiste, ki si želijo poseg opraviti diskretno in si obenem želijo sprostitve, kakršno nudijo v hotelih. Prednost lepotnega turizma je predvsem v tem, da vam ni treba skrbeti, kdo vam bo priskočil na pomoč v prvih dneh po operaciji, saj je vedno prisotno za to usposobljeno osebje. Pomirjujoče pa deluje tudi dejstvo, da ste, v primeru, če bi prišlo do kakršnega koli zapleta, že pri zdravniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.