Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Za prihodnost brez virusa HIV

President William J. Clinton President William J. Clinton
Danes se bodo na Dunaju bojevali proti virusu HIV in aidsu. Vsakoletni podpornik Life Balla je tudi Bill Clinton s svojo fundacijo.

Danes se bo pred dunajsko mestno hišo zgodil veliki spektakel – Life Ball, največja dobrodelna prireditev v Evropi, kjer bodo zbirali sredstva za boj proti virusu hiv in za pomoč obolelim za aidsom. Letošnji izkupiček bo namenjen predvsem ženskam in otrokom. Leta 2011 je bilo na novo okuženih okoli 330 tisoč otrok, kar je 43 odstotkov več kot leta 2003, z virusom HIV pa jih živi okoli 3,3 milijona.

Magična 1001 noč

Rdeča nit prireditve bo 1001 noč, v tem slogu bodo oblečeni tudi povabljeni, med katerimi so udeležbo potrdila slavna imena, kot so Eva Longoria, Carmen Electra, Roberto Cavalli, ki bo odprli modno revijo, in številni drugi. Prodanih je bilo 3.780 vstopnic, njihovo število pa je omejeno.

Statistika

Po podatkih inštituta za varovanje zdravja število okuženih s hiv v Sloveniji narašča. Skupno je bilo v obdobju zadnjih desetih let (1999–2008) in do 27. novembra 2010 odkritih 299 primerov novih diagnoz okužbe s hiv, za aidsom pa je umrlo 29 bolnikov. Povečano letno število novih diagnoz okužbe z virusom hiv po letu 2003 v Sloveniji je predvsem posledica porasta števila okuženih moških, ki imajo spolne odnose z moškimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.