Magazin > Lepota & telo
63 ogledov

Za to bi se odpovedale tudi seksu

zenska, orgazem Shutterstock
Kaj vse so ženske pripravljene žrtvovati, da bi bile čim dlje videti mlade in lepe? 19 odstotkov bi se jih za eno leto odpovedalo tudi seksu.

Nič novega ni, da so ženske za lepoto pripravljene pretrpeti marsikaj. Veliko jih za to, da bi bile dlje videti mladostno, zapravi veliko časa in denarja, nekatere pa bi se bile pripravljene na račun mladostnega videza odpovedati marsičemu. In prav takšne žrtve so zanimale skupino raziskovalcev kozmetične hiše Elizabeth Arden, ki je s pomočjo spletne ankete naredila hitro raziskavo.

45 odstotkov žensk je priznalo, da se močno obremenjujejo s tem, ali se starajo „lepo“ ali ne in da jim je ta skrb pomembnejša od skrbi, kako privarčevati denar za takrat, ko bodo v pokoju. Kar 76 odstotkov sodelujočih pa je priznalo, da bi bile za mladosten videz pripravljene narediti tudi kaj bolj ekstremnega:

  • 33 odstotkov bi se jih za eno leto odpovedalo vsem aktivnostim na družabnih omrežjih,
  • 24 odstotkov bi jih šlo pod nož,
  • 22 odstotkov bi se jih odpovedalo barvanju las, če bi to le pomagalo, da bi se starale počasneje,
  • 19 odstotkov bi se jih za eno leto odpovedalo seksu,
  • 17 odstotkov pa bi jih v zameno za mladosten videz delalo tudi sedem dni na teden.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.