Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Za večerjo solata iz piščančjega mesa in grozdja

Ali ste prepričani, da spijete dovolj vode? Žurnal24 main
In kaj je na jedilniku danes? Za zajtrk korenček z jabolkom, za kosilo pečeni jajčevci in za večerjo solata iz piščančjega mesa in grozdja.

Ste se včeraj odpravili v posteljo nekoliko prej kot navadno? Če je odgovor da, ste se danes zbudili spočiti in polni energije. Dan začnite s surovim korenčkom in jabolkom, nadaljujte s popečenimi jajčevci, za večerjo pa si pripravite solato iz piščančjega mesa in grozdja. Ste se naveličali pitja navadne ali mineralne vode? Okus lahko popestrite z dodatkom sveže stisnjenega limoninega, pomarančnega ali jabolčnega soka. Če ste pridni in redno telovadite, naredite danes dodatno serijo vaj za noge, trebuh, roke in zadnjico. Bi si zvečer ogledali kakšen film? Izberite lahek prigrizek, sadje ali zelenjavo, lahko pa med ogledom filma grizljate za večerjo pripravljeno solato.

Zajtrk: korenček z jabolkom (delo: 10 min)

Potrebujete:
– žlico na lističe narezanih mandeljnov,
– 1 korenček,
– 1 majhno jabolko,
– pol žličke limoninega soka,
– žlico rozin,
– 2 žlici jogurta iz posnetega mleka.

Mandeljne rahlo popražite v ponvi, brez dodane maščobe. Olupite jabolko, ostrgajte korenček, ju naribajte in pokapljajte z limoninim sokom. Primešajte rozine, popražene mandeljne in jogurt. Zajtrk lahko pripravite vnaprej in ga vzamete seboj v službo, saj je primeren tudi za malico.

Kosilo: popečeni jajčevci (delo: 15 min, peka: 25 min)

Potrebujete:
– pol majhnega jajčevca,
– sol,
– 2 vejici timijana, 4 vejice bazilike,
– 150 g paradižnika,
– 1 čebulo,
– 1 korenček,
– žličko olivnega olja,
– 50 ml rdečega vina,
– 30 g fete.

1. Jajčevce narežite na tanke rezine, jih posolite in pustite stati 15 minut. Timijanove listke postrgajte z vejic in jih operite; če svežega timijana nimate, lahko uporabite sušenega. Pečico segrejte na 200 stopinj.
2. Paradižnik, čebulo in korenček narežite na koščke in popražite na vročem olivnem olju. Nato to zalijte z vinom, zavrite in pretlačite v pire. 3. Polovico rezin jajčevcev in timijanovih listkov naložite v namaščeno posodo in popoprajte, dodajte zelenjavni pire in spet popoprajte.
4. Na tanko narezano feto potresite po jedi. V pečici pecite 25 min. Pripravljeno jed posujte z lističi bazilike.

Večerja: solata iz piščančjega mesa in grozdja (delo: 15 min)

Potrebujete:

– 75 g piščančjega fileja,
– sol, poper,
– steblo stebelne zelene,
– 50 g grozdnih jagod,
– 1 žlico jabolčnega kisa,
– 1 žlico solatne majoneze ali kisle smetane,
– 3 žlice svežega sira (5 odstotkov maščob),
– majhna rezina polnovrednega kruha za opekanje.

1. Meso narežite na večje koščke in jih v slanem kropu kuhajte približno pet minut.
2. Očiščeno stebelno zeleno narežite na tanke rezine, grozdne jagode razpolovite. Umešajte kis, solatno majonezo ali kislo smetano in sveži sir. Opecite rezino kruha.
3. Toplo meso narežite na tanke rezine in jih zmešajte z grozdjem, zeleno in s pripravljenim prelivom. Tudi to solato lahko pripravite vnaprej in jo vzamete seboj v službo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.