Magazin > Lepota & telo
134 ogledov

Zadišite malo drugače

Z neprijetnim vonjem se lahko spopadete na različne načine. (Foto: Istockphoto)
1/7
Žurnal24 main
Argumenti in mnenja o škodljivosti dezodorantov in parfumov so deljeni. Če menite, da so škodljivi, imate na voljo več možnosti, saj se ponudniki trudijo z novostmi tudi na tem področju.

Kristal
Kristalni kamen je sestavljen iz naravne soli potassium alum. Delci amonijeve soli v kristalu naj bi bili sicer po podatkih proizvajalcev preveliki, da bi lahko prehajali skozi kožo, vendar pa zdravstveni strokovnjaki vseeno opozarjajo, da se lahko naravna amonijeva sol podobno kot umetne amonijeve zmesi nabira v tkivu. Kristal je preprost za uporabo, saj ga je treba le zmočiti. Ob nanosu kristal pusti na površini kože tanek sloj mineralne soli, ki pomagajo uravnavati naravno telesno znojenje, vendar ga ne preprečujejo. Kristal je brez vonja in ne pušča sledi.

Ploščica

Priporočljivo za tiste, ki se močno potijo. Eterična olja so antibakterijska in pomagajo uničiti bakterije, še preden jim uspe povzročiti neprijeten vonj. Niso antiperspiranti in ne preprečujejo potenja. Absorbirajo vlago in prijetno odišavijo. Hranite deodorante na suhem v spalnici in ne v kopalnici, saj lahko vpijejo preveč vlage. Nanašajte na popolnoma suho kožo.

Puder za telo
Namesto dezodoranta lahko uporabite puder za telo. Uporaba pudra je popolnoma preprosta, potresite ga po vlažni brisači, se z njo obrišite pod pazduho in počakajte, da se koža posuši. Postopek je treba ponoviti večkrat na dan.

Parfum v stiku
Parfumi v stiku so lahki za prenašanje, imajo intenziven vonj in trajajo dolgo. Narejeni so iz mešanice naravnih olj.

Nekaj novosti si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.