Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Zagoreli, vendar ne zaščiteni

Takšen način obarvanja kože je popolnoma drugačen od naravnega izpostavljanja so Žurnal24 main
Če se nočete izpostavljati škodljivim sončnim žarkom, a kljub temu želite biti zagoreli, posezite po izdelkih za samoporjavitev. Na voljo so v vsaki bolje založeni trgovini, drogerijah in lekarnah.
Korak za korakom
Na trgu je široka paleta izdelkov, ki so prilagojeni različnim tipom kože in podarijo koži bolj ali manj intenziven ten. Ne popustite skušnjavi po hitri in opazni zagorelosti; raje se odločite za vlažilne losjone, ki kožo obarvajo postopoma. Tako se boste lažje izognili lisam, ki lahko nastanejo ob nepravilnem nanosu, z lahkoto pa boste uravnavali tudi stopnjo zagorelosti. Nihče si ne želi grdo obarvane kože in čakanja, da se premočna ali neustrezna barva končno spere s kože. Pred nanašanjem sredstev za obarvanje kože je treba kožo pripraviti s pilingom. Enako pomembno je, da jo nato dobro očistite z vodo, saj uporaba kakršnihkoli kozmetičnih izdelkov lahko vpliva na odtenek barve in končni rezultat.

Sonce v steklenički
Samoporjavitvene kreme s snovmi, ki jih vsebujejo, obarvajo zgolj vrhnjo plast kože. Ker je ta plast sestavljena iz odmrlih celic, ki se kmalu odluščijo s kože, se barva na koži obdrži le kratek čas. Takšen način obarvanja kože je popolnoma drugačen od naravnega izpostavljanja soncu, saj ob uporabi samoporjavitvenih sredstev koža ne ustvari lastne zaščite pred UV-žarki. Ob prvem sončenju je treba zato nujno uporabiti kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Pravzaprav se je na soncu treba obnašati tako, kakor da je naša koža bela kot jogurt.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.