Magazin > Lepota & telo
3754 ogledov

Zakaj je dobro piti toplo vodo

mir, tišina, čaj
Pitje zadostne količine vode je za naše telo, še zlasti za ledvice, zelo pomembno. Še več zdravilnih in lepotnih učinkov pa ima topla voda.

Res je, da topla voda ni prav nič okusna, a izplača se potrpeti. 

1. Topla voda poživi prebavo
Telo bo, če boste pili toplo vodo, za prebavljanje hrane porabilo manj energije. Hrana se bo hitreje prebavila in izločila. Pitje hladne vode med jedjo ima ravno ravno nasprotni učinek.

2. Adijo, toksini
Topla voda pomaga iz telesa odstraniti toksine. Med pitjem se namreč zviša telesna temperatura, zaradi česar se poveča znojenje in s tem izločanje toksinov. Izboljša se tudi prekrvavitev telesa. 

3.  Pomaga pri hujšanju
Topla voda je najboljše orožje proti dehidraciji. Po pitju tople vode boste dalj časa siti, kar pomeni, da pomaga tudi pri hujšanju. Ker se po pitju zviša telesna temperatura, se pospeši tudi prebava, zato boste celo med počivanje pokurili več kalorij.

4. Orožje proti staranju 
Koža se bo uspešneje borila proti prostim radikalom, če bomo telo razstrupili. Celice se bodo hitreje regenerirale in koža bo takoj bolj sijoča, gubice manj vidne. Topla voda pomaga tudi v boju proti aknam in zamašenim poram. 

5. Imate težave z zaprtjem?
Zaprtje je pogost simptom dehidracije. Voda je namreč tista, ki pomaga hrani potovati skozi črevesje. Če je telo dehidrirano, bo debelo črevo posrkalo vso vodo iz hrane, ki ste jo zaužili, kar pomeni, da bo težje potovala po črevesju. 

6. Lepši lasje
Tudi suhi lasje in prhljaj sta rezultat dehidracije. Topla voda, tako piše msn.com, še posebej blagodejno vpliva na lase, saj aktivira živčne končiče ob korenini las, kar pospeši njihova rast. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.