Magazin > Lepota & telo
175 ogledov

Zakaj je dobro spati gol

spanje, golota, postelja Shutterstock
Spanje brez ene same krpice je zelo zdravo. Ne verjamete?

Strokovnjaki so odkrili razloge, zakaj je dobro spati gol.

Boljši spanec – zanj je boljše hladno okolje. Lisa Shives iz ameriške ustanove National Sleep Foundation je pojasnila, da spanje brez pižame omogoča naravni potek spanja, kar telesu omogoča, da ohranja naravno temperaturo. Telesna temperatura namreč tekom noči pada, če pa ste oblečeni, se ta proces prekinja.

Bolj seksi občutek – če vam je ponoči toplo, je izločanje melatonina in rastnega hormona, ki se borita proti staranju, moteno. Natasha Turner, ki je napisala knjigo The Hormone Diet (Hormonska dieta), je pojasnila, da se edino tako na hitro pride do zdrave in sijoče kože ter las.

Zdrava vagina – pretoplo okolje je idealno za širjenje bakterij. Jennifer Landa, avtorica knjige The Sex Drive Solution for Women, meni, da je med nočjo bolje, da se intimni deli "zračijo".

Manj kilogramov – trši spanec bo zmanjšal raven kortizola, to pa je mogoče le, če imate na sebi malo ali nič oblačil. Raven energije in občutek lakote bosta ostala pod nadzorom. Ko se boste prebudili, bo raven kortizola normalna in vas ne bo pognala v kuhinjo z željo po nezdravi hrani ali preveliki količini hrane, pravi Turnerjeva.

Samozavest – blažen občutek, ki vam ga daje spanec le v vaši koži, vas bo napolnil s samozavestjo, počutili pa se boste bolj privlačni. Poleg tega lahko uživate v mehki posteljnini in hladnem zraku, kar je lahko zelo seksi.

Boljši seks – tukaj ne odkrivamo tople vode. Spanje brez oblačil pozitivno deluje na ljubezenske zveze in spolne odnose ter pomaga, da ste bolj sproščeni in razpoloženi za spolne igrice. Objem in dotik s kožo partnerja ali partnerice poveča raven oksitocina, ki spodbuja strast, pojasnjuje Landova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.