Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Zakaj ni dobro biti suh

dieta, vitkost, trak Shutterstock
Ste si tudi danes v službo za malico prinesli eno jabolko, v katerega žalostno strmite in upate, da vas bo popeljal do sanjske postave? Raje prenehajte in si za malico privoščite kaj boljšega, saj si z željo po vitkosti lahko delate samo škodo.

Nič ni narobe, če si želite biti fit in zdravi. To bi lahko dosegli s petimi enotami sadja in zelenjave na dan, svetujejo nutricionisti. A nenehno stradanje vašega telesa vas lahko veliko stane. Želja, da bi nosili oblačila manjše velikosti, vas lahko pripelje do slabega počutja in šibkega zdravja. Poleg tega ste lahko videti še slabše kot prej, ko ste imeli nekaj kilogramov več! Zato vam ponujamo pet razlogov, da se že danes odločite za opustitev diete.

Prehlad za prehladom

Če ne jeste dovolj, vaše telo ne dobiva zadosti hranilnih snovi, kar pa ni dobro za vašo prekrvavitev. In ne, dieta z zeljno juho ni rešitev, saj vam ne bo dala vseh potrebnih vitaminov. Zato raje pozabite na hujšanje, tista čudovita dizajnerska obleka si res ne zasluži vašega trpljenja. Če vaše telo ne bo delovalo pravilno, boste zmanjšali moč imunskega sistema in boste s tem dovzetni za vse vrste virusov in bolezni. Poleg tega boste potrebovali še več časa, da se jih znebite.

Nihanje razpoloženja

Uživanje dobre hrane ni dobro le za vaše telo, temveč tudi za vaš um, saj nekatere hranilne snovi še dodatno povečajo dobro počutje. Da veselja, ko se odpravite na večerjo s prijatelji, sploh ne omenjamo. Zato se raje prepustite odlični hrani in dobro počutje bo prišlo samo od sebe.

Prehitro staranje

Če samo pogledate suhe zvezdnice, ki so že dobro zakorakale v trideseta leta, boste opazile, da niso videti ravno zdravo. Njihovi obrazi so videti upadli in tudi vojska vizažistov ne more prikriti teh globokih ličnic. Takšen videz daje vtis postaranosti, česar si zagotovo ne želi nobena ženska, zato poskrbite, da ne boste šle po njihovih stopinjah.

Neplodnost

Si želite zanositi, ko bo čas pravi? No, mati narava vsekakor ne mara, da se vtikate v njeno delo. Če ste ves čas na dieti in imate težo, ki ne ustreza vašemu telesu, ima to zelo velik vpliv na plodnost. Seveda, Victorii Beckham je kljub presuhi postavi uspelo zanositi že štirikrat, ampak ali si tudi vi želite vsakič prestajati rizično nosečnost?

Moški imajo radi obline

Za trenutek zaprite ženske revije in pokukajte v moške. Tam ne boste našle niti ene suhice, saj moške sama kost in koža odvrača bolj kot hišna opravila. Želijo si ženske, ki ima čvrsto in lepo zaobljeno zadnjico, boke in prsi. Čeprav nas že od malih nog prepričujejo, da je suha postava lepa, večina moških zagotovo ne misli tako. Kar vprašajte jih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.