Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Zakaj prehlad noče stran

Včasih so tudi limone premalo. (FOTO: Shutterstock) Žurnal24 main
Poskusili ste že vse protiprehladne tablete in ne pijete drugega kot čaj z medom in limono, odkar ste zboleli sta minila že dva tedna, prehlad pa še kar vztraja.

Za to ni kriv vaš šibak imunski sistem, razlogi se skrivajo drugje!
 
1. Pretiravate z zdravili
Zdravila za prehlad, ki naj bi delovala takoj in vas že v dnevu ali dveh postavila na noge, delujejo izsuševalno na sluznico nosu. Smrkate morda ne več, imate pa v nosu neprijeten suh občutek, telo pa tako s sluzjo ne more več izločati tistega, česar ne potrebuje. Z jemanjem tovrstnih zdravil prekinete naraven tek prehlada in ga samo še podaljšate.
 
2. Čaj in med nista dovolj

Naravna zdravila res pomagajo, niso pa dovolj, kadar je treba znižati vročino, pomiriti kašelj ali ublažiti glavobole in bolečine v mišicah ter sklepih. Tudi jemanje vitamina C in pripravkov za krepitev imunskega sistema ne bo pozdravila ali skrajšala prehlada. Ne zanašajte se na to, da bo prehlad prej ali slej minil sam od sebe – posezite po pravih zdravilih, kadar je to potrebno.
 
3. Premalo počivate
Kadar ste prehlajeni, morate pozabiti na vse telesne dejavnosti, pa čeprav ste obiske fitnesa plačali vnaprej. Preden se spet lotite športa, počakajte, da se počutite stoodstotno zdrave. Če s sabo še vedno nosite robčke, niste zdravi. Pomembno je tudi, da se vsak dan dobro naspite, saj se le spočito telo lahko uspešno bori proti bolezni. Neprespane noči in preveč fizičnih naporov lahko prehlad podaljšajo v nedogled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.