Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Zaobljube, ki bi se jih morali držati!

make up ličenje lepota Shutterstock
Prihaja novo leto in s tem tudi zaobljube, ki se jih večina drži le nekaj tednov. Obstaja pa nekaj lepotnih zapriseg, ki bi se jih nujno morali držati celo leto!

1. Z obraza bom vestno odstranjevala ličila.
Če na to pozabite kakšen dan ali dva, posledic ne bo. Če pa redno spiti z ličili, se bodo na vaši koži pojavile nepravilnosti, mozoljčki, zaradi maskare pa bodo vaše trepalnice bolj krhke.

2. Na pravilen način bom uporabljala kremo za oči.
Kremo je v kožo najlažje vtreti s krožnimi gibi, a vam tega za predel okoli oči odsvetujemo. Raje jo nanesite z nežnim tapkanjem. To bo pospešilo prekrvavitev.

3.  Obrvi bom pustila pri miru.
Tanke obrvi že nekaj časa niso več v modi, a to večine žensk ne odvrne od nenadzorovanega redčenja. Pojdite h kozmetičarki, ki naj vam pokaže, kakšna oblika obrvi bi najbolj ustrezala vašemu obrazu.

4. Ne bom pozabljala na nego trepalnic.
Tudi vaše trepalnice potrebujejo nego. Privoščiti jim serum za rast.

5. Večkrat bom obiskala frizerja.
Mit, da lasje hitreje rastejo, če redno strižemo konice, sicer ni resničen, kljub temu vam polagamo na srce, da konice krajšate. Če so konice lepe, so namreč lasje takoj videti bolj zdravi.

6. Več spanca!
Tisti, ki si ne privoščijo zadostne količine spanca, škodijo celicam, saj za regeneracijo nimajo dovolj časa. Največ se zgodi v prvih petih urah. Telo začne izločati rastni hormon somatotropin, ki pospešuje nastanek novih celic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.