Magazin > Lepota & telo
237 ogledov

Zapeljivi kodri za zabavo

1/10
Žurnal24 main
Za novoletno zabavo si lahko naredite kodre, ki bodo ustvarili zvezdniški videz.

Za praznično pričesko z bujnimi kodri si vzemite uro časa in pripravite pripomočke, ki jih boste potrebovali; peno za lase, navijalke, plosko in okroglo krtačo, lasnice za lase in sušilec.


Pena in sušenje

Na umite in rahlo osušene lase nanesite peno. Peno nanesite gosto na lasišče in tudi konice las, saj bodo le tako ti v navijalkah obdržali svojo obliko. Z okroglo krtačo osušite lase, s čimer že ustvarjate valovite lase. S sušenjem začnite na zatilju, če pa vam sušenje na krtačo ne gre, lahko glavo nagnete naprej in posušite lase. Pomembno je, da se lasje presušijo in iz njih spravimo vso vlago. Pri sušenju pazite, da ne sušite z najmočnejšo stopnjo toplote, saj bodo v tem primeru lasje preveč statični. "Če boste lase sušili na srednji stopnji sušilca, bo pričeska delovala bolj sveže," svetuje Sebastjan Guček iz frizerskega salona Imperial Hair.

 

V videu si oglejte, kako do zapeljivih kodrov.

Navijalke
Izberite poljubno širino pramen in na velike navijalke navijte lase. Z navijanjem začnite na zatilju. Navijalke pustite na laseh približno 20 minut, odvisno od debeline in tipa las. Pri navijanju lahko uporabite tudi figaro. Z njim boste peno in utrjevalce še dodatno utrdili v lase, kar pomeni še boljši končni rezultat in daljšo obstojnost kodrov. 

 

Če se vam bo zdela pričeska preveč skodrana, jo na koncu razčešite s krtačo ali prsti. Tako boste dosegli želeno dimenzijo kodrov.
Sebastjan Guček, Imperial Hair

Pri razdiranju navijalk bodite nežni – las ne vlecite in pazite, da ne pokvarite strukture kodrov. Lase narahlo počešite s plosko krtačo in ne z glavnikom, ki bi kodre povsem razčesal. S plosko krtačo boste dosegli lepšo gibljivost pričeske.

 

Če imate fru fru, vzamete najbolj prečni pramen in ga z okroglo krtačo in fenom zgladite na stran. Tudi tu pazite, da lase posušite od korena do konice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.