Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Zapeljivka na cesti

Čelade oblikovalca Karla Lagerfelda dosegajo ceno do 6.500 evrov. (Foto: Imaxtre Žurnal24 main
Moda se je letos preselila tudi v svet motorjev. Čelada naj bo šik, a še vedno varna.

Nakup
"Ker je vrst čelad toliko, kot je različnih motorjev, se je treba najprej vprašati, za kakšen tip motorja jo potrebujemo. Vsaka čelada po obliki, v materialih in oblazinjenju zadostuje potrebam, za katere jo bomo uporabljali," opozarjajo v trgovini z motoristično opremo TC motoshop.

Cene čelad se sicer gibljejo od 65 do 1.200 evrov, vendar se modne ženske čelade uvrščajo v višji cenovni razred.
TC motoshop

Modne so dražje

Ko se boste odločili za nakup nove motoristične čelade, bodite pozorni na materiale. Pri prodajalcu se prepričajte, da se stekla na čeladi med vožnjo ne bodo rosila, prav tako ne pozabite pokukati v notranjost čelade – oblazinjenje naj bo iz zračnega materiala, naj bo enostavno snemljivo in pralno. Prav tako preverite, ali se debelina obraznih blazinic prilega vašemu obrazu.

Ne kupujte preko spleta
Kolekcije motorističnih čelad so oblikovale številne prestižne modne hiše in oblikovalci visoke mode, med njimi tudi Louis Vuitton, Jean-Paul Gaultier in Karl Lagerfeld. Njihovih modnih čelad žal ne prodajajo pri nas, jih je pa možno naročiti prek spleta, kar specializirani prodajalci odsvetujejo. "Poleg tega, da vam splet ne ponuja strokovne pomoči, kot ste jo deležni v specializiranih trgovinah, vam je obenem tudi odvzeta možnost pomerjanja. Čelada motoristom rešuje življenja, zato je pomembno, da med tisočimi modeli izberemo takšno, ki se obliki obraza prilega, kot je treba," poudarjajo.

Trendi
Čelade, narejene po meri ženskega okusa, so v Sloveniji deležne velikega povpraševanja, saj se lahko pohvalijo z mnogimi prednostmi, ki ženski vožnji na motorju dodajo piko na i. Notranjost čelade je izdelana iz posebnega antibakterijskega materiala, posebno oblazinjenje zagotavlja, da se notranjost popolnoma prilega obliki ženskega obraza, za nakup takšne čelade pa vam bodo hvaležne tudi oči, saj imajo stekla na čeladi UV-zaščito. Poleg tega, da se čelade lahko pohvalijo z domiselnimi grafikami, je brez dvoma pomemben podatek tudi ta, da se sledovi ličil iz prevleke notranjosti brez težave odstranijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.