Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Zaradi teh diet lahko zbolite

hujšanje dieta Shutterstock
Težave, ki lahko nastanejo, če telo trpinčite z napačnimi dietami.

Če ste mislili, da je jo-jo učinek nedolžen stranski učinek diet, se motite. Hitra izguba telesne teže, ki jo nato zelo hitro dobimo tudi nazaj, je ponavadi rezultat diet, ki obljubljajo, da boste že v nekaj tednih pripravljeni na sezono kopalk.

Preberite, katerim dietam se izognite v velikem loku in zakaj.

1. Dieta z jabolčnim kisom obremenjuje srce in cirkulacijo. Gre za dieto, ki temelji le na pitju mlačne vode, ki ji dodamo nekaj jabolčnega kisa. Težo s to dieto hitro izgubimo, saj je kis odvajalo.

2. Atkinsova dieta ne dovoljuje ogljikovih hidratov, ostala živila so dovoljena. Zaradi velikega vnosa maščob lahko pride do dviga ravni holesterola in preobremenitve jeter.

3. Dieta glede na krvno skupino. Pri tej dieti gre za to, da je jedilnik prilagojen krvni skupini. Ljudje s krvno skupino 0 lahko jejo ribe, s krvno skupino A morajo jesti le zelenjavo, mleko je prepovedano vsem krvnim skupinam … Rezultat: pomanjkanje hranilnih snovi.

4. Dieta s sokovi. Na jedilniku so le sadni ali zelenjavni sokovi. Shujšali boste zagotovo, a za kakšno ceno? Vaše telo med dieto ne bo dobilo dovolj kalorij. Ker se odrekate beljakovinam, bodo trpele vaše mišice (tudi srčna), zaradi prevelikega vnosa sadnega sladkorja pa lahko pride do težav s krvnim tlakom in jetri.

5. Hollywoodska dieta je zelo nevarna. Jesti je dovoljeno le rakce, perutnino in eksotično sadje, a nobenih ogljikovih hidratov. Prevelik vnos beljakovin obremenjuje ledvice in jetra. Zagotovo se bo pojavil tudi jo-jo učinek, ki vas ne bo spravil le v slabo voljo. Povečuje namreč tudi možnosti za srčni napad.

6. Zeljna dieta. Juha je sestavljena le iz zelja, čebule in pora. Ker dieta ne dovoljuje beljakovin, škodite mišicam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.