Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Zasijte kot zvezda

Lepotica je bila v preteklosti divja. (Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
Čeprav niste ena od sijočih zvezd Hollywooda, pa lahko vseeno zasijete z uporabo njihovih malih trikov ličenja.

Lepotni strokovnjaki svetujejo, kako in kdaj uporabiti določen izdelek in z njim doseči zavidljiv videz. Pobrskajte po drogerijah in poiščite izdelke, dosegljive za vsak žep. Le pogumno.

Podlage za ličenje
Vedno bolj zaželene podlage za ličenje razširjajo ponudbo skoraj vsake kozmetične hiše. Večinoma temeljijo na netoksični silikonski bazi, ki obraz ovije z nevidnim slojem. Po nanosu lahko pozabite na razširjene pore, gubice ali akne, saj podlaga spremeni obraz v platno, pripravljeno za ličenje.

 

Naj vaš obraz zasije. © Revlon

 
Izjemen sijaj
Naj vaša koža zasije v novi dimenziji. Obstaja na tisoče proizvodov z drobnimi delci, ki odbijajo svetlobo in spremenijo ten kože v bolj mladostnega in sijočega. Svetovno znani vizažisti prisegajo na tekoči osvetljevalec ali highlighter , ki ga preprosto zmešate z obarvano kremo ali tekočim pudrom. Kombinacija je primerna za ženske, ki jih navdušuje naravni sijaj. Se v vaši kozmetični torbici skriva bleščilo v prahu ali glitter ? V nasprotju s tekočim bleščilom takega v prahu nikar ne nanesite po vsem obrazu, ampak samo na ličnice na delu pod očmi in na predel pod obrvmi.

Piling od znotraj
Skrivnost mladostnega in sijočega videza kože se skriva v salicilni kislini, na katero prisegajo tudi velike zvezde. Te za tretmaje odštejejo na tisoče dolarjev, vi pa lahko poskusite s cenejšo različico. V lekarni poiščite preparat s salicilno kislino, ki je prvotno namenjen lajšanju prebavnih težav. Da, prav ste slišali. A preparata nikar ne pijte, ampak si z njim namažite obraz, kot da bi uporabljali masko. Po nekaj minutah obraz očistite z mokrimi blazinicami. Presenečeni boste nad sijajem in mladostnim tenom.

 

Oči zadimite v pepelnatih odtenkih. © iStockPhoto

 
Ustnice naj obarva narava
Pozabite na draga bleščila za povečanje volumna vaših ustnic in raje kupite cimetovo olje. Na ustnice ga nanesite z vatirano paličico. Ustnice bodo v hipu sočne in naravno rdeče. Če vas bodo ustnice po začetnih nanosih malo pekle, se nikar ne prestrašite. Zvezde prisegajo na njegovo učinkovitost in pravijo, da se izplača potrpeti.

Tehnika zadimljenih oči
Skrivnost zapeljivih zadimljenih oči je v kombinaciji najmanj treh barvnih odtenkov. Zato pozabite na izrazito črno in sivo senčilo in eksperimentirajte z bleščečimi dimnimi niansami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.