Magazin > Lepota & telo
97 ogledov

Zato maščobni obroč ne izgine

trebuh, debelost Žurnal24 main
Čeprav delate vse po pravilih, obroč na vašem trebuhu še kar ne izgine. To so vzroki za to.

Načinov, kako se znebiti odvečne maščobe v predelu trebuha, je malo morje. "Veliko napačnih informacij je o tem, kako se je znebiti," pravi zdravnica Holly Lofton, ki v okviru zdravstvenega centra Langone dela na področju nadzorovanja teže. "Vse je odvisno od življenjskega stila posameznika," poudarja. 

Še posebej izpostavlja šest stvari, ki ne bodo pripomogle k temu, da bi se lahko pohvalili s ploskim trebuhom. 

1. Uživanje vnaprej pripravljenih zmrznjenih jedi in kupljenih prigrizkov
Industrijsko pripravljeni obroki imajo lahko malo kalorij, a so običajno polni sladkorja in natrija. Loftonova opozarja, da je uživanje slanih obrokov eden od razlogov za napihnjen trebuh. Odvečen sladkor, ki ga zaužijete, pa telo tako ali tako pretvori v mašobo. 

2. Pretiravanje s trebušnjaki
Poskrbeti je treba za celo telo in ne samo en sklop mišic. V primeru, da delate izključno samo trebušnjake, ti ne bodo poskrbeli, da se bo maščoba kar stopila. "Za vidne rezultate mora delati vse telo," pravi Loftonova. 

3. Pomanjkanje spanja
Raziskava, opravljena na univerzi Wake Forest, je pokazala, da ljudje, ki v povprečju spijo 5 ur ali manj, tehtajo več in imajo več maščobe kot ljudje, ki spijo med šest in osem ur na noč. Pomanjkanje spanja spodbudi proizvodnjo hormonov, ki vam prebudijo tek. 

4. Intenzivno dvigovanje uteži
Če želite poskrbeti za raven trebuh, se posvetite aerobnim vajam, ki bodo poskrbele za kurjenje maščob. Mešane vaje so se izkazale kot najbolj učinkovite. 

5. Pretiravanje z dobrimi maščobami
Maščobe, ki jih najdemo v oreščkih, avokadu in rastlinskih oljih pripomorejo k izgubi teže. Težava nastane, ko ljudje začnejo s tem pretiravati, opozarja Loftonova. Če pojeste vrečko oreškov, lahko kaj hitro presežete želen vnos kalorij v telo. 

6. Uživanje dietnih pijač
Če na pijači, še posebej gazirani, piše, da je dietna, to ne pomeni, da je dobra za telo. Ljudje, ki pijejo dietne pijače, lahko pridobijo do več kot trikrat maščobe v predelu pasu, kot tisti, ki jih ne, sodeč po raziskavi, objavljeni v The Journal of the American Geriatrics Society. Strokovnjaki predvidevajo, da so kriva umetna sladila. Za hidracijo telesa poskrbite z uživanjem vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.