Magazin > Lepota & telo
10718 ogledov

Če je le mogoče, se nošenju japonk izognite

japonke Profimedias
Sicer so zelo udobne, a vseeno niso najboljša izbira.

Noge so izpostavljene bakterijam, glivicam …
Kadarkoli so vaše noge izpostavljene okolju, to je tudi, ko imate obute natikače, so izpostavljene različnim bakterijam in glivicam.

Naredijo vas še posebej nerodne
V japonkah nihče ne hodi zelo lepo, poleg tega pa je veliko možnosti, da se spotaknete.

Uničujejo vaše pete
Ker vaše noge udarjajo ob tla bolj močno kot v katerih drugih čevljih, vam povzročajo bolečine v petah, mečih in v križu.

Trajno poškodujejo prste
Ko nosite natikače oziroma japonke, se med hojo mučite, da čevelj ostane na nogah in s tem zvijate prste. Pojavi se lahko, da aboste imeli prste preveč zvite v sklepu, v angleščini se temu reče "hammertoe“.

Povzročijo grozne žulje
Si predstavljate, da je zunaj 30 stopinj celzija, da imate plastične japonke in da vam zaradi vročine natečejo stopalam poleg tega pa še švicate. Posledica te kombinacije so grozni žulji in tudi mehurji.

Uničujejo vašo držo
Kot že rečeno, hoja v japonkah ni najboljša, saj vplivajo tudi na našo držo in s tem na hrbtenico.

Bolečine v sklepih
Zaradi ravnih in nizkih natikačev vas lahko bolijo vsi sklepi, prsti na nogah in hrbtenica. Bolečina lahko traja tudi več dni, čeprav ste se odločili da japonk ne boste več nosili.

Poslabšajo lahko kost pod palcem
Imate težave s kostjo pod palcem? Natikači vam pri tej težavi ne morejo pomagati. Kost lahko začne še bolj boleti, posledično pa lahko tudi zraste.

Lahko so narejeni iz nevarnih stvari
Plastični paščki so lahko narejeni iz lateksa, na katerega je veliko ljudi zelo alergičnih. Poleg tega pa je v njih veliko ostalih snovi, ki lahko povzročijo celo raka.

Upočasnijo vas
Na univerzi Auburn so naredili raziskavo, ki potrjuje, da nas natikači, še posebej japonke zelo upočasnjujejo. V njih smo veliko počasnejši kot tisti, ki nosijo superge

Komentarjev 1
  • s.i.k. 15:54 06.junij 2015.

    .ubogi neandrtalci preden je nastal Peko ; pa japanke