Magazin > Lepota & telo
4773 ogledov

Zato vam izpadajo trepalnice

trepalnice Profimedias
Zakaj nam izpadajo trepalnice in kako to preprečiti?

Razlogov za izpadanje trepalnic je več. Pojavi se lahko zaradi motenega delovanja ščitnice, avtoimunske bolezni alopecija areata, ki povzroči popolno izgubo las in dlak, a tudi zaradi alergije na maskaro. Med možnimi razlogi strokovni mediji navajajo tudi vnetje vek.
Treba pa je tudi vedeti, da je izpadanje trepalnic povsem normalen pojav. Tako kot tudi izpadanje las. Težava se pojavi takrat, kadar gre za prekomerno izpadanje.

Kaj lahko storimo?

Nujno pred spanjem z obraza in vek odstranite ličila. Vaše trepalnice se bodo zagotovo začele lomiti, če z njih ne boste odstranili maskare. Pri tem bodite pazljivi in nežni. Pomembno je tudi, da trepalnic ne vihamo, ampak jih pustimo čim bolj pri miru.
Za odstranjevanje ličil uporabite olivno olje, ki je močan antioksidant in bogat z vitamini E in K. Zvečer si trepalnice namažite z ricinusovim oljem. Po dveh mesecih redne uporabe si bodo vaše trepalnice vidno opomogle. 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.