Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Zavezniki v boju s celulitom

celulit
1/6
Shutterstock
Čeprav se mogoče zdi, da je poletje daleč stran, težave, ki nam jih vsako leto povzroča nagrbančena koža, že vztrajno trkajo na vrata.

Ker z najtoplejšim letnim časom prihaja tudi obdobje skromnejše garderobe, je celulitu treba vojno napovedati že zdaj. Da vas poletje ne bi ujelo nepripravljenih, smo med ponudniki poiskali letošnje novosti, ki obljubljajo oster boj proti pomarančni nadlogi. Preverite tudi nasvete, ki so nujna podpora vsem kremam in pripomočkom.

Redna masaža

Redna in pravilna masaža lahko zelo omili videz celulita, a ko jo opustite, ta spet postane vidnejši, zato je nujno, da masaže ne prekinete. Anticelulitne kreme za negovanje kritičnih predelov so še ena vrsta orožja proti celulitu. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste stegna in zadnjico mazali redno, s krožnimi masažnimi gibi od notranje strani stegen proti zunanji. Kremo vtrite tudi v zadnjico.

Poceni triki za vsakogar

  • Pijte dovolj vode – ni pomembno, kolikokrat ste to že slišali, pomembno je, da nasvet upoštevate. Pitje zadostnih količin vode odplakne strupe iz telesa.
  • Poleg tega, da boste prihranili nekaj denarja, pa vam bo naslednji nasvet odplaknil vsaj nekaj celulita. Prenehajte kaditi! Škodljiva razvada je kriva za hitrejše staranje kože, zaradi česar je celulit še izrazitejši.
  • Poleg pitja in kajenja je za zmanjšanje celulita potrebna redna vadba, saj se ga ne boste mogli znebiti drugače kot z znojenjem. Proti celulitu je najučinkovitejši izpadni korak. Naredite tri serije po 20 korakov, po vsaki seriji pa za deset sekund zadržite počep.

Za vidne rezultate je treba vztrajati vsaj nekaj tednov in nato še naprej, če jih želite ohraniti.

Komentarjev 1
  • punca05 10:02 22.april 2014.

    vse skupaj je en bull shit