Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Zažiga opazen retro

Sonia Rykiel
1/16
Žurnal24 main
"Zapoved letošnjih poletnih dni je retro stil," trende sončnih očal napoveduje Anja Sever iz Optike Sever.

Retro videz bodo popestrile tudi živahne barve, priljubljeni so vzorci, ostaja pa tudi večna črna klasika.

Opazen retro
Oblikovalci so si pri sončnih očalih enotni – veliko, vpadljivo in še bolj opazno se glasi trend, ki smo ga z navdušenjem spremljali na modnih brveh. Letos ne morete zgrešiti z očali retro videza, ki jih lahko nosite čisto povsod – tudi k elegantim oblačilom.

Barve za vse
"Drznejše si seveda kar privoščite zelene, modre ali viola barve sončnih očal," spodbujajo v Optiki Sever, na modnih pistah pa so izstopali tudi vpadljivi turkizni, rdeči, rožnati, rumeni in oranžni odtenki.

Črna eleganca

Če prisegate na večno eleganco, letos posezite po črni. "Nadenite si močna in izrazita sončna očala v črni barvi," svetuje Anja Sever in dodaja, da bo letošnje poletje zaznamovala zanimiva matirana črna.

Ne spreglejte galerije.

Igra oblik
Če so vam všeč velika okrogla očala, takšna, ki spominjajo na mačje oči, klasične aviatorke, mala okrogla očala – lennonke ali pravokotni okvirji hipsterskega videza, boste med letošnjimi trendi našli to, kar iščete. Modno je čisto vse, zato pustite domišljiji prosto pot in izstopajte.

Drzni tudi moški
Da ne bodo modni dodatki dolgočasni, so poskrbeli tudi oblikovalci moških očal. "Ti se bodo gotovo razveselili letošnjih novosti. Zelo so namreč moderna stekla, ki imajo 'zrcalni' nanos. Ta poskrbijo, da 'radovednežem' njihovi pogledi uidejo v različne smeri," razlaga Anja Sever.

Zaščita je nujna
Ne glede na to, kateremu trendu boste sledili, ne pozabite na zaščito! "Pri nakupu očal bodite pozorni predvsem na zaščito pred UVA- in UVE-žarki," svetujejo v Optiki Sever.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.