Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Zdaj je čas za posege na koži

IPL laser Shutterstock
Idealno obdobje za lepotne posege na koži. Odstranite bradavice, se po lepšajte z laserjem, si omislite novo tetovažo ali trajno odstranite dlačice.

Od oktobra je primeren čas za posege na koži, pri katerih se ne smete izpostavljati neposrednemu soncu. Česa vse se lahko lotite?

Odstranite znamenja

Znamenja, bradavice ali zatrdline odstranimo z dokaj novo metodo – radiofrekvenčno metodo pelleve. Postopek kože okoli neželenega znamenja, bradavice ali izrastka ob posegu ne poškoduje, po njem ni brazgotine, metoda pa je primerna tudi za lasišče, obrvi in druge poraščene predele telesa. Na mestu posega nastane plitva opeklinica, ki je dva dni prekrita s posebno oblogo, nato pa jo je treba negovati s predpisanim mazilom,” pravi Tea Jedlovčnik Štrumbelj, specialistka estetske kirurgije iz Term Krka v Dolenjskih Toplicah.

Z laserjem nad nepravilnosti

V tem času so aktualni laserski posegi na koži. Namenjeni so izrazitemu pomlajevanju kože, odpravi brazgotin po aknah, povešene kože na vekah, starostnih peg, odstranjevanju mastnih mešičkov okoli oči, pigmentacij in drugih indikacij na koži obraza in telesa,” pravi Natalija Sakelšek, vodja Happymeda.

Po novo tetovažo

Po tetoviranju se izogibajte javnim bazenom, savnam in solarijem. Pri tuširanju ne uporabljajte agresivnih mil. Tetovažo redno izpirajte in mažite s primernim vlažilnim mazilom ter je ne drgnite!” svetuje tetovator Linch iz Celja.

Konec dlačicam

IPL-metoda za odstranjevanje dlačic ali posvetlitev pigmentnih madežev se izvaja od oktobra do začetka maja. Koža pred posegom in po njem ne sme biti izpostavljena UV-žarkom, prav tako ne sme biti zagorela od sonca, zato se IPL postopki izvajajo samo na svetli, ne sončeni koži” poudarja kozmetičarka Mojca Rode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.