Magazin > Lepota & telo
75 ogledov

Zdravi in inovativni zajtrki

Idealna umešana jajca Blanka Kefer
Želite dobiti nekaj idej za dobro jutro v obliki raznovrstnih inovativnih zajtrkov?

1. Avokado toast z jajcem

Rahlo popecite dve rezini polnozrnatega toast kruhka in jih premažite z avokadovim namazom ter notri dodajte še jajce, ki v sebi skriva visoko količino proteinov.

2. Sok z arašidovim maslom in banano

Zmešajte eno banano, dve žlički kikirikijevega masla in skodelico mandljevega mleka ter mešanici dodajte še nekaj kock ledu. Če si želite še kanček osladiti svoje življenje, dodajte še košček temne ali vanilijeve čokolade!

3. Umešana jajčka z raznovrstno zelenjavo

Pripravite si umešana jajčka, ki jim lahko med pripravo dodate številne zelenjavne popestritve! Namig: listi špinače vsebujejo nizko število kalorij in hkrati visoko količino vitaminov in mineralov. Špinača se namreč ponaša z visoko vsebnostjo vitaminov A, C, B6, E in K , magnezija, železa in cinka. Lahko pa si jo pripravite tudi surovo v obliki solate, saj je bolj hranljiva od večine vrst zelene solate.

4. Sadje in jogurt

Eden izmed najbolj zdravih in lahkih za pripravo je prav gotovo navadni jogurt, ki mu lahko pridate raznovrstno sadje. Nasvet: gozdne sadeže lahko pozimi nadomestijo koščki jabolka, hruške ali kivija …

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.