Magazin > Lepota & telo
166 ogledov

Zdravi in močni nohti v nekaj korakih

nohti Žurnal24 main
Prenehajte skrivati svoje nohte pod umetnimi konicami. S pravilno nego, bodo vaši nohti postali lepi, zdravi in trdni. Vas zanima kako?
Osnovna nega in razvajanje
Lak odstranjujte le z odstanjevalci, ki ne vsebujejo acetona. Pri odstranjevanju bodite hitri in se izognite izsušenim nohtom. Nato nadaljujte z nego nohtov. Za nekaj minut jih pomočite v mlačno vodo, kateri ste dodali nežno mleko za nego rok in nato z njih odstranite odmrlo kožo. Pomagate si lahko s pilingom, narejenim iz grobo mlete morske soli. Enkrat mesečno roke in nohte še dodatno razvajate in negujete z mlačnim olivnim oljem, ki ga nežno vmasirete v roke.

Piljenje
Pri piljenju nohtov se držite enega samega pravila. Nohte pilite vedno v eni in isti smeri, od zunanje proti notranji strani. Izogibajte se metalnim pilicam in s tem preprečite poškodbe na nohtih.

Naj krhki nohti postanejo močni

Če so vaši nohti krhki in lomljivi, jih redno pilite in ne pustite, da bi zrasli predolgi. Vsak večer vanje nežno vtrite kremo za nego nohtov, lahko pa uporabite tudi olivno olje, ki preprečuje cepljenje nohtov. Seveda si lahko pomagate tudi s tabletami ali pravilno prehrano, kot so morski sadeži, soja in ribe.

Obnohtna kožica
Ali redno skrbite za obnohtno kožico? Čeprav je majhna, je pomemben člen pri zdravju vaših nohtov. Po končani masaži rok, kožico nežno potisnite proti robu prsta. Kožice nikar ne strizite, saj ima zaščitno funkcijo.

Sijaj in zaščita
Ko končate z nego nohtov, čeznje premažite zaščitni lak s sijajem, ki nohtom podari sijoč videz in jih poleg tega še dodatno neguje in preprečuje njihovo lomljenje.

Še nekaj nasvetov:

– Nohtov nikar ne grizite. Če se neprijetni razvadi nikakor ne morete upreti, si pri odvajanju pomagajte z laki, ki imajo neprijeten, grenak okus.
– Roke umivajte s hladno vodo.
– Nohte vedno oblikujte s pilico in se izogibajte striženju s škaricami.
– Izogibajte se uporabi lakov, ki se zelo hitro posušijo.
– Pred nanosom barvnega laka, na nohte vedno nanesite podlak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.