Magazin > Lepota & telo
95 ogledov

Zdravilni kamni

Privoščite si razvajanje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Terapija s kamni ugodno vpliva na presnovo.

"S položitvijo vročih in hladnih kamnov pospešimo kroženje, ki vpliva na limfno drenažo toksinov in začetek njihovega izločanja. Ugodno vpliva tudi na izravnavo vegetativnega živčnega sistema, poleg tega pa sprošča napetost v določenem predelu telesa, pri čemer so pozitivni učinki v telesu prisotni še 72 ur po terapiji," o terapiji s kamni pove terapevtka Simona Judež iz wellness spa centra Thermana v Laškem.

Od –4 do 50 stopinj Celzija
Pri terapiji uporabljajo 54 vročih bazaltnih kamnov vulkanskega izvora in hladne marmorne kamne. "Kamni so polni zemeljske energije in vsebujejo veliko žvepla, zato dolgo ohranjajo toploto. V grelnikih jih ogrejemo na 50 ali več stopinj Celzija, marmorne pa ohladimo v ledu na minus štiri stopinje Celzija," pravi Judeževa in dodaja, da ravno ta temperaturni razmik pomaga spraviti telo v ravnovesje.

Terapija s kamni – primerjava cen:

Wellness Thermana Laško: 65 evrov za 90 minut

Wellness Aspara Šentjur: 60 evrov za 60 minut

Terme Krka: 66 evrov za 80 minut

Terme Čatež: 123 evrov za 60 minut

Odpre se energetska spirala
Masaža poteka tako, da se mišica najprej ogreje z vročim kamnom, nato pa sledi šokterapija s hladnim. "Toplota kamnov ne učinkuje le površinsko, temveč seže globoko v mišico, preplet toplega in hladnega občutja pa ugodno vpliva na presnovo in pospeši pretok krvi. Med masažo se odprejo tudi čakre in energetska spirala, kar pomeni, da je človek dojemljivejši za sprejemanje pozitivnih stvari," pojasnjuje terapevtka, ki na koncu spiralo tudi zapre in vas zavaruje pred slabimi vplivi. "To storimo tako, da prižgemo posušen žajbelj, dim, ki nastane, pa odganja negativno energijo," pove.

Ni za tiste s krčnimi žilami
"Masaža ni primerna za ljudi s krčnimi žilami in ljudi, ki imajo na koži odprte rane ali rane od operacije, ki se še niso zacelile," svari Judeževa. V centrih dobrega počutja se lahko odločite za delno masažo ali masažo celega telesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.