Magazin > Lepota & telo
171 ogledov

Zeleni čaj preprečuje raka na prostati

Japonci priporočajo pitje vsaj petih skodelic zelenega čaja na dan. Žurnal24 main
Japonski raziskovalci so ugotovili, da redno pitje vsaj petih skodelic zelenega čaja na dan zmanjšuje možnost za razvoj raka na prostati.

Raziskave japonskega ministrstva za zdravje so pokazale, da redno pitje zelenega čaja preprečuje razvoj raka prostate. Dvanajst let trajajoča raziskava je potekala na 50.000 moških, starih od 40 do 69 let. Med moškimi, ki na dan niso spili niti ene skodelice zelenega čaja, so potrdili kar dvakrat večjo verjetnost za razvoj raka na prostati. Ta možnost se je drastično zmanjšala pri moških, ki so na dan spili več kot pet skodelic zelenega čaja. Raziskovalci so prišli do spoznanja, da substanca katehin, ki se nahaja v zelenem čaju, uravnava raven testosterona v krvi, ki je rizičen dejavnik pri razvoju raka na prostati.

Japonci zeleni čaj častijo zaradi vere v daljše življenje in zaradi njegovih zdravilnih lastnosti, kot so zmanjševanje možnosti bolezni srca, krepitev imunskega sistema, zmanjševanje krvnega pritiska, lajšanje sončnih opeklin, preprečevanje nastanka ledvičnih kamnov, povečanje koncentracije in pomiritev duha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.