Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

"Želje po večjih prsih so pogosto pretirane"

Siniša Glumičić Žurnal24 main
Ekipi strokovnjakov, ki v Krkinih termah skrbi za estetsko medicino, se je nedavno pridružil mednarodno priznani strokovnjak Siniša Glumičić iz Zagreba. Z več kot 18-letnimi izkušnjami, z visokimi standardi in odmevnimi uspehi je tako rekoč sinonim za plastično kirurgijo.

Je več zanimanja za lepotno kirurgijo pri ženskah ali pri moških?

Rekel bi, da skoraj izenačeno. Pri ženskah je pričakovano največ zanimanja za operacijo prsi; le petina od teh pacientk pride na zmanjševanje obsega. Pri moških prevladujeta transplantacija las in liposukcija, pri obeh spolih pa je konstantno veliko korekcij nosu, narašča pa tudi zanimanje za neoperativne pomlajevalne posege – od aplikacije polnil do pilinga.

Pri kateri starosti se ženske najpogosteje odločajo za povečanje prsi?


Želje po večjem prsnem obsegu so pogosto pretirane, zlasti pri mladih ženskah, ki imajo manjše, vendar lepo oblikovane prsi. Pri nerazvitih prsih pa poseg celo priporočamo. Sicer pa so operacije prsi pogoste med 25. in 45. letom, še posebno po porodu oziroma dojenju.

Kaj pa recimo štrleča ušesa?

Priporočam, da se starši odločijo za operacijo te hibe še pred vstopom otroka v šolo. Ušesa nehajo rasti pri šestih letih in takrat je že čas za operacijo. Tudi operacija nosu je še zlasti v primerih, ko je dihanje oteženo, dobro opraviti čim prej oziroma takoj po 16. letu, ko se nos dokončno oblikuje.

Na področju reševanja podočnjakov se je pojavila nova metoda ...

Tako je. Laserska transkonjuktivalna blefaroplastika je operacijska metoda, s katero se brez reza na koži rešimo neprijetnih podočnjakov. Za to najnovejšo metodo se odločajo tudi mladi ljudje, ki so genetsko nagnjeni k večjim podočnjakom. Operacija traja okoli 45 minut, njen potek in okrevanje pa sta povsem neboleča. Pacient odide domov že na dan operacije, čez en teden pa že lahko opravlja svoje dnevne dejavnosti.

Kakšen je vaš nasvet strankam glede lepotnih posegov?

Zmernost in sledenje naravnim linijam. Tako bo človek zadovoljen in poseg bo dosegel svoj namen – zadovoljstvo s svojo telesno podobo. Za to pa je potreben tudi notranji žar.

"Samopodoba je izjemnega pomena, saj nas opremi z zadovoljstvom ali pa obratno. Težko se je vsako jutro zazreti v ogledalo, če s svojim videzom nismo zadovoljni. Pri tem gre po navadi za objektivne razloge, ne za kaprice. Lahko rečem, da večina mojih pacientk in pacientov prihaja z izoblikovanim stališčem, nato pa skozi pogovor najdemo skupno rešitev," poudarja Glumičić, ki je srednjo šolo naredil v Bostonu, v Zagrebu študiral medicino in leta 1988 diplomiral kot najmlajši zdravnik na območju tedanje Jugoslavije. Nato se je vrnil v ZDA, kjer se je izpopolnjeval na več klinikah. Zaključil je specializacijo za kirurgijo glave in vratu; eden od njegovih profesorjev je bil Wayne F. Larrabee, ki je uvrščen med najboljše lepotne kirurge v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.